пʼятницю, 26 жовтня 2012 р.

"Вернісаж країни квітів"

            Більшість людей через простійну заклопотаність великими і малими справами мало звертають увагу на рослини, що їх оточують. А особливо кімнатні рослини, які є чудовою окрасою приміщень. Яскраві фарби квітів і свіжа зелень кімнатних рослин радують око, створюють затишок, покращують настрій, підвищують працездатність.
      На славу постаралися працівники абонементу нашої бібліотеки і організували "Вернісаж країни квітів". Користувачі мають змогу отримати багато цікавої і корисної інформації про популярні і маловідомі види рослин, особливості їх догляду, боротьбу з хворобами і шкідниками.


           





       

                   

             Тож давайте будемо пам'яти, що  рослини відіграють важливу роль у вирі нашого життя і будемо більше цікавитися ними!

пʼятницю, 19 жовтня 2012 р.

Мистецтво його душі

        В приміщенні Рожищенського районного Дому "Просвіта " відбулася мистецька година "Мистецтво його душі", на якій були представлені картини  члена Національної спілки художників України Леоніда Хведчука.
       Ведуча заходу - провідний бібліотекар читального залу ЦРБ Любов Плохотюк ознайомила присутніх з життям і творчістю митця, що тісно поєднані з нашим містом. Адже у свій час він працював тут в художній майстерні та вчив дітей образотворчому мистецтву в дитячій художній студії. Леонід Володимирович Хведук відомий як графік, хоча нині віддає перевагу живопису.
          На заході майстра тепло привітали голова Рожищенськї районної ради Андрій Музика, депутат обласної ради Віктор Прокопчук та директор централізованої бібліотечної системи Світлана Осипчук.
         Присутні з інтересом оглянули картини художника, на яких в різнобарв'ї кольорів постає мальовнича природа рідного Волинського краю.

  
           

          


  
   
 

 


вівторок, 16 жовтня 2012 р.

"Кортеліси - вічний біль"

            На півночі Волині, на кордоні з Білоруссю, є село, яке сьогодні знають в усьому світі. Це Кортеліси. Відомим воно стало після трагічних подій 23 вересня 1942 року, коли німецько-фашистські загарбники та їх прислужники - українська допоміжна поліція здійснили страхітливий злочин - розстріляли жителів села і спалили саме село та двадцять навколишніх хуторів.
      Хоч минуло сімдесят літ від того страшного вересневого дня, Кортеліська трагедія і сьогодні змушує щеміти серця. У центральній районній бібліотеці  для учнів та вчителів ЗОШ № 2 м. Рожище пройшов урок історії "Кортеліси - вічний біль". Зі вступним словом виступила ведуча заходу - завідувачка відділом обслуговування Галина Корнійчук.  А цікава, хвилюча розповідь вчителя історії Топильненської ЗОШ  Трофимчука Романа Борисовича, переплетена  маловідомими документальними фактами, не залишила  нікого  з присутніх байдужими до тих кривавих подій. На закінчення заходу ведуча ознайомила присутніх з переглядом літератури "Вірити занадто боляче", де були представлені матеріали по даній темі.

        

                  
         

середу, 10 жовтня 2012 р.

"За честь, за волю, за народ"

          Там на півночі, на Волині,
Зародилась армія УПА.
Там вже воскресла Україна
І зацвітала свобода.
Про контингенти там не знають,
Живуть там люди, мов в раю.
А за цю волю золотую
Волинь пролляла кров свою.

 

          З нагоди 70-ої річниці створення Української Повстанської Армії на Волині в центральній районній бібліотеці для дорослих пройшов день інформації "За честь, за волю, за народ". 
            Бібліограф Лариса Сеник розповіла присутнім    маловідомі  факти з історії УПА та  життя її командирів.  Ознайомила з переглядом літератури "УПА-колиска Волині". Читачі мали змогу переглянути цікаві матеріали про діяльність УПА   і  спогади вояків Повстанської Армії.