неділю, 25 листопада 2012 р.

Скорботна свічка пам'яті святої

               
       24 листопада Україна і увесь світ вшановують пам'ять мільйонів жертв Голодомору - геноциду проти українського народу 1932-1933-х років. Голодомор є одним із найжорстокіших злочинів ХХ століття і залишається незагоєною раною в історії України. Організувавши геноцидне винищення голодом питомої частини української нації, комуністичний режим прагнув підірвати її волелюбний дух, знищити багатовікову культурну традицію, позбавити ідентичності та приректи на рабське існування у червоній тоталітарній імперії. Проте, український народ вистояв. Режим не зміг стерти генетичну пам'ять народу, викорінити думки про свободу та власну державу.
         Пам'ять про трагедію Голодомору є важливим чинником єдності українського суспільства. І нашим спільним обов'язком є берегти цю пам'ять та передати її наступним поколінням. Для користувачів районної бібліотеки для дорослих організовано книжкову виставку "Скорботна свічка пам'яті святої", де представлена література про страшні події тих років.


               

четвер, 22 листопада 2012 р.

Бібліограф рекомендує


            В цьому році ми святкували 70-річчя від дня народження волинського письменника Василя Гея. З нагоди цієї дати бібліографом Ларисою Сеник було випущено вебліографічний покажчик "Життєвий  і творчий шлях Василя Гея"


            Також цікавим і корисним буде бібліографічний список "Соціальний захист сім'ї, молоді". Він призначений для читачів юнацького віку, а також молодим сім'ям. Але сподіваємося, що ним скористаються і вчителі, і вихователі, і бібліотекарі. В списку рекомендовано джерела  останніх чотирьох років, що є в фонді Рожищенської центральної районної бібліотеки для дорослих.


понеділок, 19 листопада 2012 р.

Увага! Актуальна стаття!

             

         В Рожищенській районній бібліотеці для дорослих на належному рівні поставлена інформаційна робота. Бібліографом Ларисою Сеник було оформлено інформаційний куточок, де користувачі бібліотеки мають змогу ознайомитися з актуальними матеріалами  періодичних видань.

четвер, 8 листопада 2012 р.

Свято української писемності та мови "Українська мова давня й молода"

              
                                           
                                                                                            
                                                                                            Берегти її, плекати
                                                                                            Буду всюди й повсякчас,-
                                                                                            Бо ж єдина - так, як мати,-
                                                                                            Мова в кожного із нас!
                                                                                                                              Лучук В.

            У світі налічується близько трьох тисяч мов, і серед них, ніби запашна квітка в чудовому букеті, - українська мова. Її багатство і краса, витонченість і мелодійність визнані світом. 9 листопада в день вшанування пам'яті преподобного Нестора-Літописця  ми відзначаємо День української писемності та мови.
             З нагоди цієї дати у центральній районній бібліотеці пройшло свято "Українська мова давня й молода". Серед запрошених на заході були присутні учні і вчителі ЗОШ № 2 м. Рожище та голова районної організації Союзу українок Рейкіна Марія Михайлівна. У своєму виступі Марія Михайлівна відмітила значимість української мови і звернулася до молодого покоління шанувати і берегти  рідну мову, бо - це найбільше і найдорожче добро кожного народу, ота жива схованка людського духу, його багата скарбниця, у яку він вкладає і своє давнє життя, і свої сподівання.
            На заході прозвучали вірші про українську мову у виконанні Терлецької Юлії, Савки Тетяни, Карп'юк Анни, Лучковської Юлії, Шипуліна Олександра та Сидорук Ірини. Для присутніх бібліотекарі ЦРБ провели вікторину "О мово! Хто без тебе я?", найактивніші учасники якої отримали призи. Для відвідувачів бібліотеки в читальному залі організована книжкова виставка "Мово рідна моя, не мовчи".