вівторок, 26 травня 2015 р.

День слов'янської писемності і культури

відзначається щорічно 24 травня на честь вшанування святих рівноапостольних Кирила і Мефодія. 
       
  З нагоди цієї дати для користувачів бібліотеки організовано перегляд літератури.


понеділок, 25 травня 2015 р.

"Пам'ятаємо про тих, хто загинув за Україну"

 
     До річниці трагедії під Волновахою працівники бібліотеки спільно із краєзнавчим музеєм організували   виставку - панораму "Пам'ятаємо про тих, хто загинув за Україну".
  





Шевченківські читання

      Працівники бібліотеки взяли участь в Шевченківських читаннях, які відбулися в районному Домі "Просвіта" з нагоди 154-ї річниці перепоховання Т. Г. Шевченка. Організовано перегляд літератури "Горить іще Шевченкова свіча".




   



пʼятницю, 22 травня 2015 р.

Плекаємо творчу особистість читача

    Бібліотека покликана створювати умови для самореалізації користувачів, їх спілкування, повноцінного дозвілля. Клуби за інтересами, як правило, об'єднують певні вікові і соціальні групи або певні групи людей із спільними інтересами. З урахуванням цих особливостей на базі бібліотеки-філії с. Городині було створено школу професійної майстерності, котра функціонує вже третій рік.
     21 травня проведено чергове засідання школи на тему "Клуби за інтересами: організація змістовного дозвілля населення". Присутні на ньому бібліотекарі отримали консультації на теми:
"Роль і місце клубів за інтересами в бібліотеках Рожищенської ЦБС",
"Любительські об'єднання як креативна форма спілкування користувачів",
"Клуби за інтересами - центр формування читацької культури у дітей".

    Учасники заняття прийняли участь у засіданні літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного", яка діє у центральній районній бібліотеці, зустрілися з членами клубу за інтересами "Сонечко" (бібліотека-філія с. Городині) під час проведення літературного уроку "Вічний вогонь палає" та ознайомилися з роботами членів клубу за інтересами "Бджілки" (бібліотека-філія с. Уляники).
    Марія Лебедич ( зав. бібліотекою-філією смт. Дубище), Лілія Захарчук (зав. бібліотекою-філією с. Березолуки), Наталія Демчук (бібліотекар с. Городині) у вигляді мультимедійних презентацій поділилися власними напрацюваннями в сфері роботи бібліотечних клубів за інтересами.
      Участь у занятті школи професійної майстерності взяли: головний спеціаліст відділу культури РДА Лариса Кучмук, директор Рожищенської ЦБС Світлана Осипчук, завідуючі відділами обслуговування центральної районної бібліотеки Галина Корнійчук та районної бібліотеки для дітей Галина Ніколайчук.
      Під час підведення підсумків присутні поділилися думками про проведене заняття школи та висловили свої побажання. Дякуємо усім, хто долучився до проведення занять у школі професійної майстерності, а особливо бібліотекарю с. Городині за професійний, креативний підхід у підготовці бази проведення занять.
      Якщо ви допитливі, думаєте про життя, намагаєтеся зробити його повнішим, радіснішим, змістовним, запрошуємо вас до клубів за інтересами Рожищенської ЦБС.

 

 

 

 

 

 



"Іще горить Шевченкова свіча"


Як умру, то поховайте
Мене на могилі 
Серед степу широкого
На Вкраїні милій.
Щоб рани широкополі
І Дніпро, і кручі
Було видно, було чути,
Як реве ревучий...


 22 травня  виповнюється 154 роки від часу перепоховання            Тараса Григоровича Шевченка .

    Відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного". Учасники вітальні організували і провели годину пам'яті "Іще горить Шевченкова свіча".  Цікаві факти перепоховання Тараса Шевченка  повідомила активна учасниця  вітальні голова районної організації Союзу українок Рейкіна Марія Михайлівна. В засіданні взяли участь бібліотечні працівники райцентру та бібліотек-філій.

 

                 

                         
                                                                           





четвер, 14 травня 2015 р.

"Галопом по Європі або Чи знаєте ви європейських письменників?"


  17 травня  Україна відзначатиме ДЕНЬ ЄВРОПИ.

З нагоди цієї дати для користувачів бібліотеки організовано перегляд літератури 

"Галопом по Європі або Чи знаєте ви європейських письменників?"





середу, 13 травня 2015 р.

"Собою захистили Україну"

    
       8 ТРАВНЯ  - ДЕНЬ ПАМ'ЯТІ ТА ПРИМИРЕННЯ.

З нагоди цієї дати в районному домі "Просвіта"  відбулися урочисті збори та святковий концерт. Бібліотека спільно з краєзнавчим музеєм організувала виставку - панораму "СОБОЮ ЗАХИСТИЛИ УКРАЇНУ".

 


 

 

 

 

вівторок, 12 травня 2015 р.

"Свої серед своїх"

      У бібліотеці відбулася презентація книги Олега Савчука "Свої серед своїх" про депортацію українців з Холмщини і Підляшшя в 1944-1947 роках.
     На презентацію були запрошені автор книги Олег Савчук - кандидат історичних наук та Анатолій Шваб - кандидат історичних наук, доцент східноєвропейського національного університету.
   Під час зустрічі були проаналізовані етнополітичні процеси на Холмщині і Підляшші наприкінці Другої світової війни і перші повоєнні роки. Було піднято питання збереження родинної пам'яті, історичне походження українців, їх ментальність. Для учасників дійства відбулася презентація книжкової виставки "Нас поріднила Холмщина і Волинь"
  На заході були присутні: заступник голови райдержадміністрації Антоніна Клімчук, начальник відділу культури Тетяна Новосад.