понеділок, 27 липня 2015 р.

Мільйонер, що став праведником

 29 липня минає 150 років від дня народження видатного українця, ім'я якого тривалий час було забутим, а нині проголошено праведним. Митрополит Андрей Шептицький (1865-1944 рр.) увійшов у історію української державності як визначна постать релігійного, наукового, культурно-історичного простору країни. Особливої уваги заслуговує його меценатська діяльність, що була спрямована на підтримку національної культури, освіти і мистецтва тієї доби.

 З нагоди ювілею великого українця для користувачів бібліотеки було організовано перегляд літератури "Слідами митрополита Шептицького".





пʼятницю, 24 липня 2015 р.

"Володимир Великий - князь Київський, творець Руси - України"

Нинішнього року українці відзначають 1000-ліття від дня смерті Великого Князя Київського Володимира Святославовича (962-1015), одного з найвеличніших державних діячів, хрестителя Київської Русі. Його пам'ять вшановується на загальнодержавному рівні, що передбачено відповідним Указом Президента України.

З нагоди цієї дати у бібліотеці відбулася презентація книжкової виставки "Володимир Великий - князь Київський, творець Руси - України".


УВАГА! БЛАГОДІЙНА АКЦІЯ "Кожний читач - меценат"!


ШАНОВНІ ДРУЗІ!

Запрошуємо вас взяти участь у благодійній акції "Кожний читач - меценат".
Якщо у вас дома є прочитані і незатребувані книги, ви можете подарувати їм нове життя.
Ми впевнені, що в нашій бібліотеці кожна книга знайде свого читача і буде знову приносити радість і насолоду. Поділіться теплом своїх сердець! Будемо вдячні за кожну книгу!