понеділок, 25 квітня 2016 р.

"Запасної планети у нас нема"

У бібліотеці відзначили Всесвітній день Землі. На екологічну годину були запрошені шестикласники загальноосвітньої школи № 2 райцентру на чолі з вчителем "Аптека природи" Строчко Тетяною Петрівною. "Цей день став загальнолюдським символічним святом любові та турботи за наш спільний дім", - відмітила у своєму виступі  бібліотекар кафедри юнацтва Лариса Присяжнюк. Вона зробила короткий екскурс в історію заснування цього свята. Розповідь доповнив перегляд документального фільму "Сутінки цивілізації".
   Щоб перевірити знання дітей з питань охорони навколишнього середовища, завідувачка відділом обслуговування Галина Корнійчук провела конкурс-розминку "Зелена планета".
   Завершився захід переглядом літератури "За чисту землю, повітря і воду. За чисту душу і розум народу". На згадку про Всесвітній день Землі учні отримали пам'ятки "Знай. Пам'ятай, Розкажи іншим".


        

                     

     
      
    

   



четвер, 14 квітня 2016 р.

Зробимо Україну чистою разом!

Сьогодні працівники бібліотеки вийшли на толоку. Силами бібліотекарів була прибрана територія, що закріплена за книгозбірнею. Праця супроводжувалася музикою та жартами. Частинка нашого міста стала чистою та охайною.

                          ЗАПРОШУЄМО УСІХ ПРИЄДНАТИСЯ ДО ПРИБИРАННЯ МІСТА,                   ЩО ВІДБУДЕТЬСЯ 23 КВІТНЯ!

 

 

 


 

вівторок, 12 квітня 2016 р.

"Чорнобиль не має минулого часу"

       
 

     26 квітня 1986 року, тридцять років тому, сталася жахлива трагедія на Чорнобильській АЕС, масштабна катастрофа, яка згубила життя багатьох тисяч людей. Багато людських доль обпалила своїм смертоносним сяйвом Полинова зоря, як зазвичай називають цю аварію. Час невблаганний... Спливають роки, сплітаючись у десятиліття, а чорний день Чорнобильської трагедії залишається величезним горем для нас, українців.
    "Чорнобиль не має минулого часу",- під такою назвою у бібліотеці пройшов День інформації. На захід був запрошений учасник ліквідації на ЧАЕС, мешканець міста Рожище Огарков Руслан. Присутні  із захопленням слухали цікаві спогади Руслана  про його участь у ліквідації аварії. "Не рахую я себе героєм, просто виконував свій обов'язок", - наголошував гість, відповідаючи на запитання присутніх.
      У майстерному виконанні  Петрученко Ірини прозвучав вірш К. Лазаренка "26 квітня. В ніч забуття..." Також присутні переглянули документальний фільм "Чорнобиль - наш довічний біль"
      День інформації був організований і проведений провідним бібліографом ЦРБ Ларисою Сеник спільно із учнями 8 класу ЗОШ №2 (класний керівник Ольга Медвідь).
    Працівниками відділу обслуговування для користувачів бібліотеки організована книжкова виставка " Чорнобиль- відлуння трагедії".





середу, 6 квітня 2016 р.

"Писанкова витинанка"

     Напередодні Великодніх свят у бібліотеці відбувся майстер-клас "Писанкова витинанка" для працівників бібліотек-філій. Під час заходу присутні навчалися виробляти пасхальні корзинки для крашанок. Це навчання дає можливість бібліотекарям сільських філій провести аналогічні майстер-класи зі своїми читачами.
      Навчання провела бібліотекар ЦРБ Руслана Масюк. Планується і надалі проводити подібні заходи для бібліотечних працівників.

 

 

 

 



 


вівторок, 5 квітня 2016 р.

"Для солдатів"

      

Бібліотека підтримує Всеукраїнську програму збору та утилізації пластикових кришечок для подальшої переробки та виготовлення протезів чи їх частин для воїнів АТО. Майже щодня працівники книгозбірні та її відвідувачі приносять пластикові кришечки, які будуть передані громадській організації "Народна самооборона Рожище".
Активний читач Юрій Ковальчук зі своїм 3-хрічним синочком Тимофійком сьогодні завітали до бібліотеки і принесли цілу торбину кришечок, яку маленький хлопчик назбирав САМ!!!, щоб занести "тьотям у бібліотеку для солдатів". Тимофійко пообіцяв, що принесе ще більше кришечок!