вівторок, 31 травня 2016 р.

"Цигарку на цукерку"

У ВСЕСВІТНІЙ ДЕНЬ БЕЗ ТЮТЮНУ працівники нашої бібліотеки організували акцію під назвою "Цигарку на цукерку", в ході якої пропонували курцям - мешканцям міста  -зламати і викинути цигарку, а взамін отримати за це цукерку.  "Ми хотіли привернути увагу курців до проблеми тютюнопаління й переконати їх у тому, що від паління можна відмовитися або принаймі намагатися обмежувати себе у шкідливій забаганці, - розповідають дівчата. - Багато хто із перехожих стверджували, що взагалі не палять, інші залюбки ламали цигарки і з усмішкою вгощалися цукерками. А були і грубіяни..." 
     Працівники бібліотеки планують частіше проводити подібні акції аби спонукати людей вести здоровий спосіб життя.

      



     

понеділок, 23 травня 2016 р.

неділю, 22 травня 2016 р.

"Обертаючи глобус"

   
Працівники бібліотеки разом із семикласниками Рожищенської ЗОШ №1 (класний керівник Сасовська Лариса Павлівна) до Дня Європи в Україні організували і здійснили відеоподорож в одну із країн Європейського Союзу - Францію.  Діти побували в чарівному місті краси та моди - Парижі. Після перегляду відеофільму ознайомилися із викладкою літератури "Україна на шляху до Європи" та сфотографувалися на згадку.


 

 


пʼятницю, 6 травня 2016 р.

УРОК МУЖНОСТІ

    Напередодні Дня Перемоги у бібліотеці відбувся урок мужності "Вклоняємось доземно всім солдатам", підготовлений та проведений для учнів 7-А класу Рожищенської ЗОШ №1 ( учитель історії  Котяш Галина Адамівна).
   Спогадами про пережите поділилися запрошені на захід голова громадської організації "Захист дітей війни" Патерус Віра Климентівна та голова Волинської обласної спілки українських в'язнів - жертв нацизму Парфенюк Маргарита Сергіївна. Цікаві факти із життя гостей надзвичайно вразили і схвилювали присутніх.
   Учасники заходу переглянули документальну відеохроніку Великої Вітчизняної війни та ознайомилися з книжковою виставкою "Пам'ять про війну нам книга залишає". На згадку про зустріч діти сфотографувалися з гостями.

       


      




       

четвер, 5 травня 2016 р.

Приємна новина


Нову книгу "Сторінки історії містечка Рожище" отримала районна бібліотека з рук автора Леоніда Козярчука. Щиро дякуємо Леоніду Павловичу і з нетерпінням чекаємо його та любителів книги на презентацію у нашій бібліотеці найближчим часом.


середу, 4 травня 2016 р.

Пасхальна виставка

"З Великоднем в серці без тривог, весну стрічаєм в запашнім цвітінні", присвячена 25-й річниці Незалежності України, була організована працівниками центральної районної бібліотеки для дорослих та краєзнавчого музею до творчого звіту аматорських колективів та окремих виконавців району. На виставці експонувалися роботи релігійної тематики, ікони умільців, пасхальні експозиції, представлені бібліотечними працівниками нашого району.  Паски, випечені  працівниками ЦБС, а також листи українським воїнам, будуть відправлені у зону АТО.