пʼятницю, 30 вересня 2016 р.

"Апостол правди і науки"


МИХАЙЛО ПЕТРОВИЧ ДРАГОМАНОВ ( 1841 - 1895) - історик, етнограф, філософ, публіцист, літературознавець, громадський діяч. Народився в м. Гадячі (тепер Полтавська область) у збіднілій родині козацького походження. Навчався у Гадяцькій повітовій школі, Полтавській гімназії, закінчив історико - філологічний факультет Університету св. Володимира в Києві; доцент кафедри загальної історії  університету в 1864-1875 рр., професор загальної історії Софійського університету в Болгарії у 1889-1895 рр. Поєднуючи національні інтереси з універсальними, загальнолюдськими культурними цінностями, М. Драгоманов відіграв важливу роль у становленні й розвитку української ідеї, був поборником дотримання високих моральних принципів у політичній діяльності.
 30 вересня виповнюється 175 років від дня його народження. З нагоди цієї дати для користувачів бібліотеки організовано тематичну поличку "Апостол правди і науки".


Зі святом, шановні колеги!


четвер, 29 вересня 2016 р.

"Страшна правда Бабиного Яру"

Могильний вітер з тих ярів повіяв -
Чад смертних вогнищ, тіл димучих згар.
Дивився Київ, гніволиций Київ,
Як в полум'ї метався Бабин Яр.

За пломінь цей не може буть покути.
За погар цей нема ще міри мсти.
Будь проклят той, хто зважиться забути.
 Будь проклят той, хто скаже нам:                                                                                 "прости..."

                                                                                                       Микола Бажан

В 1941 році за два дні - 29 та 30 вересня - в урочищі Бабин Яр розстріляли майже 34 тисячі євреїв. Загалом під час окупації Києва у 1941-1943 роках Бабин Яр став місцем масових розстрілів німецькими окупантами мирного населення і радянських військовополонених, євреїв та циган - за етнічною ознакою, а також членів ОУН, партійних та радянських активістів, підпільників та інших. Було знищено понад 100 тисяч радянських людей.

"Бабин Яр - це трагедія всього людства, але сталася вона на українській землі, і тому українець не має права забувати про неї так само, як і єврей. Бабин Яр - це наша спільна трагедія, це трагедія перш за все українського і єврейського народів. Цю трагедію приніс нашому народу фашизм...",- наголосив український літературознавець, дисидент Іван Дзюба у своїй промові на першому мітингу пам'яті жертв Бабиного Яру у 1966 році.  

Нинішнього року минає 75 років від дня  трагедії. З нагоди цієї дати  для користувачів бібліотеки  організовано перегляд літератури "Страшна правда Бабиного Яру" 


"Велетень думки і праці"






"Я сам прийшов до політики через історію, і сей шлях вважаю нормальним""

                         
                   М. Грушевський

       

      
        29 вересня відзначаємо 150-річчя від дня народження визначного науковця, громадського  і політичного діяча, неперевершеного літописця української історії Михайла Грушевського. Йому по праву належить чільне місце у вітчизняній історіографії; своїми працями, які в останні роки перевидаються багатьма видавництвами чималими тиражами, він дієво сприяє формуванню національної свідомості українства, становленню нової державності.
     З нагоди ювілею видатного діяча для користувачів бібліотеки організовано книжкову виставку  "Велетень думки і праці"


середу, 28 вересня 2016 р.

Маленький волонтер Тимофійко Ковальчук знову у нас в гостях

   


 Сьогодні він разом із мамою прийшов до бібліотеки за гарною книжкою та приніс повну торбину пластикових кришечок . Цей трирічний хлопчина робить одночасно дві надзвичайно корисні  справи - допомагає пораненим українським воїнам та дбає про чистоту довкілля, адже збирає кришечки на вулиці, в парку і т. д. До цієї гарної справи дитина залучає всю свою родину. Тимофійка по-праву можна назвати не лише маленьким волонтером, а й маленьким екологом. ДЯКУЄМО ТОБІ,  ДИТИНО!





АКАЦІЯ ПО ЗБОРУ ПЛАСТИКОВИХ КРИШЕЧОК 

НА ПРОТЕЗИ ДЛЯ УКРАЇНСЬКИХ ВОЇНІВ 

 У БІБЛІОТЕЦІ ПРОДОВЖУЄТЬСЯ! 

ПРИЄДНУЙТЕСЯ!



Підвищуємо фаховий рівень

      Нещодавно у центральній районній бібліотеці для дорослих відбувся методичний день для працівників сільських бібліотек-філій за участю головного методиста Волинської обласної бібліотеки для юнацтва Оксани Романюк.

 

 


 

 

  


вівторок, 27 вересня 2016 р.

"Зупинись на хвилинку, для тебе новинка"




А у нас поповнення!!!!!!!!!!! 

ДЯКУЄМО УСІМ, хто долучився до нашої щорічної акції "Подаруй книгу бібліотеці!" 

ДУЖЕ ВАМ ВДЯЧНІ!

 КНИГИ ЧУДОВІ! 

ВОНИ ЗНАЙШЛИ СВОЇХ ЧИТАЧІВ!











   

четвер, 22 вересня 2016 р.

22 вересня - День партизанської слави

З нагоди цієї дати працівниками відділу обслуговування організовано тематичну поличку


"Пантеон українських героїв Івана Корсака"


ІВАН КОРСАК - український письменник, журналіст, почесний громадянин міста Луцька.  Народився 15 вересня 1946 року. 
Автор творів: 
"Імена твої, Україно"
"Тиха правда Модеста Левицького"
"Покруч"
"Отаман Чайка"
"Таємниця святого Арсенія"
"Перстень Ганни Барвінок"
"Мисливці за маревом" та багато інших.
З нагоди 70-річного ювілею відомого літератора працівники відділу обслуговування організували тематичну поличку "Пантеон українських героїв Івана Корсака"

пʼятницю, 9 вересня 2016 р.

"В його поезії заговорили бурі"

  У бібліотеці говорили про Франка. З нагоди 160-річчя від дня народження та 100-річчя від дня смерті Великого Каменяра відбувся вечір - портрет "В його поезії заговорили бурі" .

  На захід були запрошені голова районної організації "Союзу українок" Марія Михайлівна Рейкіна, вчителі та учні 10 класу загальноосвітньої школи № 2 міста Рожище.

  Чудові, хвилюючі твори поета прозвучали у виконанні працівників бібліотеки. На завершення заходу присутні переглянули документальний фільм про Франка та ознайомилися із книжковою виставкою по даній темі.


 

 



пʼятницю, 2 вересня 2016 р.

Молодий талановитий історик, поет, музикант

СЕРГІЙ ЯНІШЕВСЬКИЙ подарував нашій бібліотеці дві книги із власним автографом про село Копачівку, і тим самим поповнив фонд краєзнавчої літератури новими цікавими матеріалами.

А ще бібліотека отримала в подарунок збірку поезій "Коли горить душа" від молодих талановитих літераторів культурного об'єднання "Art Life"


ДЯКУЄМО ЗА ЧУДОВІ ДАРУНКИ! 

День знань у бібліотеці



    
    У День знань на урок державності, що був присвячений 25-річчю Незалежності України, до бібліотеки завітали вчителі та учні 10-х та 11 - х класів загальноосвітньої школи № 2 м. Рожище.