пʼятницю, 16 лютого 2018 р.

15 лютого християни відзначають одне із 12 найголовніших церковних свят - Стрітення Господнє

Назва Стрітення у старослов'янській мові означає "зустріч" або ж "радість". І отримало воно таку назву через те, що у цей день новонароджений Ісус Христос зустрівся з праведником Симонеоном і пророчицею Анною. Саме вони впізнали у малюкові нового Месію.

У цей день в центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання клубу за інтересами "Між нами, жінками". Його учасники, а це жінки різного віку, за філіжанкою кави спілкувалися з місцевою жителькою Ольгою Гергель, яка в минулому році підготувала до друку і видала дві книжки про православне християнське життя.

  

  Ольга Денисівна людина глибоко віруюча, переживши важку трагедію, зуміла вистояти, повірити в себе, а сьогодні активно допомагає людям стати на шлях істини. Закохана у квіти, вона щорічно створює цілу квіткову оранжерею на території церкви Різдва Пресвятої Богородиці.
   В день Стрітення в церквах України святять воду та свічі, яким приписується магічна сила. Про це ми дізналися, спілкуючись з авторкою книг, яка пригостила усіх стрітенською водою. В рамках засідання клубу відбулося спілкування про необхідність молитви в житті людини.
   Завершенням зустрічі став виступ народного фольклорного колективу "Писанка" (керівник В. Добровольська).

 
 
 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар