четвер, 22 лютого 2018 р.

Поетичний зорепад "Ти себе українкою звала"

Є люди, як свічки,-
Згорають, відходять у небуття.
Є люди, як зірки,- 
Горять  і світять все життя!

Зіркою такої величини стала українська поетеса Леся Українка. 25 лютого 2018 року виповниться 147 років від дня її народження.

З нагоди цієї дати у центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного". До вітальні долучилися нові учасники -учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №2 м. Рожище із класним керівником, вчителем української мови та літератури Аллою Новосад. Діти прийшли у бібліотеку, щоб почитати улюблені вірші, які написала Леся Українка.

Керівник вітальні Любов Плохотюк - ведуча засідання - запропонувала присутнім ближче ознайомитися із життям і творчістю відомої землячки і переглянути документальний фільм "Леся Українка".

А далі і діти, і дорослі в знак пошани до великої поетеси декламували: "Літо краснеє минуло", "Тішся, дитино, поки ще маленька", "Давня весна", "На зеленому горбочку", "Хотіла б я піснею стати", "Зоря поезії" , "Як я умру, на світі запалає..." та інші.

За творами Лесі Українки зняті фільми, створені мультфільми, вистави, написані пісні. Цікавим і повчальним для присутніх став перегляд мультфільму за казкою "Біда навчить". А ще із задоволенням усі разом послухали музичні твори на вірші Лесі Українки, зокрема, "Вечірня година", та "Давня казка".

На завершення зустрічі учасники засідання ознайомилися із книжковою виставкою "Безсмертна Леся Українка була і є повік жива" та зробили фото на згадку.

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар