четвер, 5 вересня 2013 р.

Луцький псалтир подорожує від села до села


      В 2013 році вся Україна вшановує 1025-ту річницю Хрещення Русі. З нагоди цієї дати в районній бібліотеці для дорослих відбулася презентація книжкової виставки "Від Володимира при світлі Бога ми вийшли на свою жертовну путь..." Приємно, що всі книги, які були представлені на даній виставці зібрані і подаровані головою райдержадміністрації Володимиром Масаловим, заступником голови райдержадміністрації Олександром Фальфушинським та приватним підприємцем Анатолієм Шинкаруком в ході акції, яка проходить у бібліотеках району "Книга - бібліотеці". Окрасою виставки стала унікальна книга XIV століття - Луцький псалтир - факсимільне видання екзотичної книги Середньовіччя, знайденої в Лаврентіїіській бібліотеці італійської Флоренції у 1954 році.
      Вперше передаємо книгу з центральної бібліотеки у кожен населений пункт, де за її рухом слідкуватимуть бібліотекарі. В бібліотеках системи відбудуться презентації Луцького псалтиря. Рекомендуємо книгу жителям району як частинку нашої історії, відкопану з глибокої давнини. Великий обсяг друкованих сторінок, цікаве оформлення з використанням мотивів тиснень українських рукописів XIV - ХII століття, є досить незвичайним для людського сприйняття. Видання цікаве та пізнавальне з точки зору палеології, текстології, історії, церковнослов'янської мови. Це шана нашій історії, релігії, культурі.
    Запрошуємо всіх бажаючих до зустрічі з книгою в рамках акції "Луцький псалтир подорожує від села до села", яка розпочалася у вересні нинішнього року. Першими познайомляться із унікальним виданням жителі села Кременець. А повернеться книга у районну бібліотеку лише у червні 2014 року.

     

Немає коментарів:

Дописати коментар