неділю, 8 липня 2012 р.

Хай ловиться!

     Порибалити найбільше полюбляють мужчини, бо саме у тиші серед мальовничої природи забуваються щоденні турботи, відпочиває тіло і душа. На риболовлю ідуть з позитивними думками і гарним настроєм, тому часто тішать свої родини чималими уловами.


    Кожна господиня знає, наскільки важливою є риба в раціоні людини, тому намагається приготувати її так, щоб вона вийшла не лише смачною, а й корисною для здоров'я.
            Пропонуємо декілька рецептів від наших господинь-бібліотекарів:
Уха по-домашньому
      Рибу слід почистити, ретельно промити і розділити на 3 частини. У підсолений окріп покладіть розрізану на четвертинки картоплю, дрібно нарізану цибулю, порізані соломкою моркву, корінь петрушки і варіть на слабкому вогні близько 20 хвилин.
      Зніміть піну, покладіть лавровий лист, перець, прокип'ятіть близько 5-ти хвилин. Збільшивши вогонь, опустіть в готовий бульйон великі шматки риби. Варити потрібно на помірному вогні близько 20 хвилин. В кінці уху посоліть за смаком, заправте зеленню петрушки, кропу, зніміть з вогню. Дати настоятися під кришкою 8-10 хвилин і можна подавати на стіл.
Окуні в духовці
        Рибне філе збризнути соком одного лимона і посолити. Чотири помідори розрізати на дрібні шматочки і також посипати сіллю. Розігріти духовку і покласти окуня на деко. Зверху - нарізану цибулю, шматочки сала і помідори. 
Рибні котлети
         Вам необхідно мати: 400 г рибного філе, 1 яйце, 100 г білої булки або батона, 50 г молока, сіль, перець, олія для смаження, борошко або мелені сухарі для панірування.
       Рибне філе пропустіть через м'ясорубку, перемішайте молоко з яйцем, і в цій суміші розмочіть батон, попередньо зрізавши з нього шкірочку. Тепер змішайте все це з рибним фаршем, додайте сіль і перець, добре вимішайте. Фарш слід набирати столовою ложкою і класти в густо насипану паніровку. Далі обвалюємо і формуємо котлети. Щоб вони були ніжними, для панірування ліпше використовувати борошно, а для більш соковитих котлет використовуйте мелені сухарі.
        Ось такі нехитрі, але досить смачні рецепти. І головне-мінімум трудовитрат для господині!
     Сьогодні, 8 липня, День рибалки. Вітаємо усіх професіоналів та аматорів з їх святом і зичимо найголовнішого: хай ловиться! 
        Щиро запрошуємо до нас у районну бібліотеку познайомитися з оцими книгами, можливо вони стануть вам у пригоді.

 



         

Немає коментарів:

Дописати коментар