вівторок, 1 квітня 2014 р.

День професійного спілкування

    У центральній районній бібліотеці відбувся день професійного спілкування бібліотекарів "Професійна поведінка бібліотекаря в ракурсі проблем", організований провідним методистом ЦБС Катериною Олексюк. 
      Нові часи ставлять нові вимоги до бібліотекаря. Сучасні комп'ютерні технології не тільки не знімають проблему спілкування, але й передбачають більш високий рівень інформаційної культури, тобто організовують якісно нове спілкування. Саме через відсутність комунікативних навичок у самих бібліотекарів гостро постає проблема спілкування.
     Навчання пройшло у двох частинах: теоретичній і практичній. Теоретична частина включала зустріч з спеціалістами центральної районної бібліотеки для дорослих , які надавали консультації та поради. Друга - була практичною і включала: консультації працівників бібліотеки для дітей, рекомендацій по створенню бук-трейлерів як однієї з форм популяризації книги (інженер з комп'ютерного забезпечення), обговорення "Моє творче Я" (методист ЦБС), презентацію "Луцького псалтиря" (фотозвіт бібліотек системи про презентації на місцях), рекомендації по організації експозиції до конкурсу "Великодня веселка" (директор ЦБС).
   В процесі навчання бібліотекарі переглянули бук-трейлери : на книгу Володимира Лиса "Маска", створений обласною бібліотекою для юнацтва, та по бісероплетінюю, створений обласною дитячою бібліотекою. Також бібліотекарі зустрілися з письменниками Волинської обласної письменницької організації Петром Коробчуком, Олегом Потураєм та Іваном Чернецьким. З поетами мали змогу поспілкуватися  студенти та викладачі Рожищенського ветколеджу. 

   

               

   

               

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар