середу, 10 вересня 2014 р.

Професійне спілкування бібліотекарів

 Методичним відділом центральної районної бібліотеки проведено день презентації ресурсів, створених  за час роботи програми
Заняття бібліотечних працівників району проходило у районній бібліотеці для дітей, яка є учасником цієї програми.    
    Завдяки участі у ІІІ-му раунді конкурсу організацій нових бібліотечних послуг з використанням вільного доступу до Інтернет- програми "Бібліоміст", в 2011 році 6 бібліотек району отримали сучасні комп'ютери та вийшли на якісно новий рівень спілкування. З того часу процеси інформатизації, запровадження інноваційних форм бібліотечного обслуговування набувають інтенсивного розвитку у центральній районній бібліотеці для дорослих, районній бібліотеці для дітей та бібліотеках-філіях сіл Березолуки, Кременець, Рудня, смт. Дубище. Як результати роботи цих установ, бібліотекарі  - села Березолуки Лілія Захарчук та районної для дітей Тетяна Панасюк- влітку в складі учасників команди Волинського піар-офісу прийняли участь у підсумковому республіканському семінарі для обміну досвідом за проектом регіональних піар-офісів програми "Бібліоміст" у Пущі Водиці та IV ярмарку бібліотечних інновацій "Сучасна бібліотека: міст ваш!" в Національному спортивному комплексі "Олімпійський". Заходи організовувались Міністерством культури України, Українською бібліотечною асоціацією та дирекцією програми "Бібліоміст". Тетяна Панасюк успішно виступила у секції, де презентувала "Піар-жахастики зі щасливим кінцем".
   Не випадково саме ці бібліотекарі розпочали презентації, які створили за матеріалами відвіданих заходів.
    Бібліотекарі, які, по можливості, також мають доступ до мережі Інтернет, презентували власні здобутки.  "Круїз по казках Шарля Перро"  презентувала зав. бібліотекою-філією с. Любче Алла Антонюк. Про роботу новоутвореного клубу за інтересами "Ромашки" - бібліотекар с. Вічині Валентина Саванюк. "Я маленький вузлик на ниточці великого читацького родоводу" - під такою назвою відбулася презентація, яку підготувала Вікторія Сендецька (за сприянням зав.бібліотекою-філією с. Копавчівка Валентини Герасимяк. Вона представляла цю презентацію на обласному читацькому конкурсі). "Літо в стилі ЕКО" (про роботу з дітьми влітку презентувала зав. бібліотекою-філією с. Топільне Інна Скубюк.
  Центральна районна бібліотека для дорослих показала учасникам зустрічі створений буктрейлер по книзі Василя Гея "Яворник".
   Кожен з представлених матеріалів отримав схвальні відгуки колег, бо вирізнявся неповторністю і цікавим змістом.
   День презентації ресурсів, створених за час роботи програми "Бібліоміст", організований провідним методистом ЦБС Катериною Олексюк за сприяння бібліотекарів системи, показав, що нові часи ставлять нові вимоги до бібліотекаря. Сучасні комп'ютерні технології не тільки знімають проблему спілкування, але й передбачають більш високий рівень інформаційної культури, тобто організовують якісно нове спілкування.



Немає коментарів:

Дописати коментар