четвер, 24 травня 2018 р.

Школа професійної майстерності

   У центральній районній бібліотеці розпочала роботу школа професійної майстерності по організації, використанню і збереженні книжкових фондів для бібліотекарів району. Перше засідання за темою "УДК. Методика застосування" відбулося на базі районної бібліотеки для дітей. Універсальна десяткова класифікація, яка цьогоріч впроваджується в практику роботи бібліотек України, активізувала роботу бібліотекарів публічних бібліотек. Кожна книга отримує новий шифр, а відповідно і нове місце знаходження у фонді відповідно до шифру. В процесі переведення фондів на УДК виникло ряд питань, які вирішували бібліотекарі в процесі спілкування.
   З цікавими консультаціями виступили директор ЦБС Світлана Осипчук, завідувачка відділом комплектування і обробки літератури ЦБС Ілона Підлипна, завідувачка відділу обслуговування РДБ Галина Ніколайчук, провідний бібліограф ЦРБ Лариса Сеник та провідний методист ЦБС Катерина Олексюк.
  Бібліотекарі переглянули мультимедійні презентації "УДК. Методика застосування на практиці" та "Приклади щифрування документів за УДК " та долучилися до практичних занять, проведених методистом бібліотеки. Досвідом роботи з популяризації українських книг, що є у фондах бібліотек, поділилися завідувачі бібліотеками сіл Кременець та Топільне - Людмила Дендак та Інна Скубюк. Їх мультимедійні презетації "Читай! Будь успішним" та "Популяризація фонду - важливим чинник його активного використання" зацікавили присутніх неординарністю підходів.
  Не менш цікавими були презентації виставок - інсталяцій "Щоб корисні поради мати, треба "Яблуньку" читати", "Зойкнула земля чаїним криком" та "Верба і калина - символи України", які провели бібліотекарі Лілія Романюк (с. Іванчиці), Валентина Захарчук (с. Пожарки), Тетяна Ярощук (с. Береськ).
  "Використання і збереження фонду дитячої літератури у бібліотеці" - такою була тема виступу заступника директора по роботі з дітьми Світлани Матвійчук, яким завершилося вперше заняття.  

                         


                         


 


 

Немає коментарів:

Дописати коментар