вівторок, 20 листопада 2018 р.

"Оспіваний Майдан"

У чистім небі жайвора пісні
В блакитні далі линуть безупинно...
Ще ніби вчора в чорному вогні
Палав Майдан тривожної години.

Вони не стріли юної весни,
Під стягом лицарі - сини
Ішли сміливо лицарі - сини
За Україну - неньку непохитно.
..........................................................
 В блакить небес, у зоряні світи
 Злетіли тихо душі - соколята...
                                                                                          Щоб у піснях лишитись назавжди
                                                                                             І Україну славою вінчати!                         
                                                                                             ("Лицарі України")

                                               21 листопада - День Гідності і Свободи
У цей день ми віддаємо шану патріотизму та мужності громадян, які восени 2004 року, у листопаді 2013 - лютому 2014 році постали на захист демократичних цінностей, прав і свобод людини, національних інтересів нашої держави та європейського вибору.

Революція Гідності, яка поклала початок невідворотних змін у нашій країні, відбулася п'ять років тому, але  в нашу пам'ять навічно врізалися емоції і відчуття, які були з нею пов'язані. Надія, прагнення, неспокій, хвилювання, обурення, рішучість, страх, біль, співпереживання, гнів, гордість... кожен виражав ці емоції по-своєму, і там, на Майдані, були люди, які свої відчуття виливали в музиці. Вона завдяки музикантам щодня підтримувала тисячі протестуючих, ішла з ними поруч, і здавалося, творила дива. Вона давала той нерв, який піднімав і вів за собою іще тисячі й тисячі. Її стали називати "Музикою нескорених". Відтак у ці дні про музику Революції гідності вирішили нагадати і ми. 
У бібліотеці відбувся хроніко - документальний репортаж "Оспіваний  Майдан". Ведучі Галина Корнійчук та Галина Антонюк розповіли присутнім про  учасників Євромайдану Руслану Лижичко, Святослава Вакарчука, Марію Бурмаку, Івана Леньо і Kozak System, Олександра Ярмола і гурт "Гайдамаки", Фому і "Мандри", Олега Собчука і "СКАЙ", Піккардійську терцію".
Учасники заходу із щирим хвилюванням слухали виступ ведучих, та переглянули відеоролики "Руслана виконує Гімн України на Майдані", "Океан Ельзи, концерт на Євромайдані". Неймовірні кадри, " Марія Бурмака - Він іде по воді", "Музиканти проти режиму - Брат за брата", "Гайдамаки - Дерев'яні щити", "Мандри - Не спи, моя рідна земля", "С. К. А. Й. Ми прагнемо змін", "Піккардійська терція - Гей, плине кача".
Захід був організований для учнів 9-го класу Рожищенської загальоноосвітньої школи № 3 (класний керівник Галина Гром) та читачів бібліотеки.

                       







Немає коментарів:

Дописати коментар