середу, 8 травня 2019 р.

"Хай пам'ять про війну нас всіх єднає"



Схиляємо голови низько,

Щоб шану героям-солдатам віддать.

На вічних постах стоять обеліски,

В полях обеліски стоять.




9 травня - День Перемоги над нацизмом у Другій світовій війні.

Сімдесят чотири роки тому радянські війська у героїчній борні підняли червоний стяг над Берліном та принесли світу довгоочікувану перемогу. Ця дата залишиться найвеличнішим спомином у серці кожного громадянина України. Адже саме Україна зазнала найбільших жертв і руйнувань у Другій світовій війні. 
Минають десятиліття..., народжуються і виростають нові поклоіння. Але в пам'яті народній ніколи не згасне подвиг тих, хто боровся і поліг за визволення рідної землі.

Напередодні Дня Перемоги працівники бібліотеки відвідали мешканку міста Рожище Ольгу Іванівну Іволгу - дружину ветерана Другої світової війни, майора, артилериста Петра Васильовича Іволги, щоб привітати зі святом і поспілкуватися.
Їз хвилюванням жінка розповіла про своє життя. Сама родом із Чернігівщини. Вийшла заміж за односельчанина Петра Іволгу, який обрав професію військового, а вона - нелегку долю дружини військового. З 1938 по 1956 роки Петро Васильович перебував на військовій службі. Пройшов всю війну з 1941 по 1945 роки. З 1956 року у званні майора звільнився з лав Радянської Армії в запас і працював у Рожищенському військкоматі.
Ольга Іванівна уже в поважному віці - нині їй 92 роки, проте вона має чудову пам'ять і є дуже цікавим співрозмовником. З теплотою і любов'ю згадує свого чоловіка, минулі літа. Хоча їй було нелегко: домашнє вогнище доводилося оберігати самій, бо чоловік був постійно на службі. Згадувала свого брата Григорія, який також служив у морфлоті, потрапив у полон, помер у концтаборі.
 Незважаючи на життєві труднощі, пані Ольга і до нині сповнена оптимізму і з радістю приймає гостей/друзів, які часто бувають у її оселі, бо приходять допомогти і поспілкуватися.



 

З нагоди цієї дати у Центральній районній бібліотеці для учнів Рожищенської загальноосвітньої школи № 2 (класний керівник Алла Новосад) був проведений урок патріотичного виховання "Хай пам'ять про війну нас всіх єднає". 
  
                             

  


                            

Немає коментарів:

Дописати коментар