понеділок, 25 червня 2012 р.

"Два велети української музики"

      
        Музика - це мистецтво особливої емоційної сили, вона може не лише впливати на настрій, а й проникати у внутрішній світ кожної людини. Коли лине мелодія, то душа тріпоче, наче птах крилами, виривається з глибин і хоче злитися в одне ціле з яскравим, швидкоплинним світом чарівних звуків, що тривожать серце і душу своєю величчю і неповторністю, які примушують замислитися над сенсом життя.
         Чарівна атмосфера класичної музики панувала у літературно-мистецькій вітальні "Світ прекрасного" центральної районної бібліотеки для дорослих. Тут проходила година симфонічної музики "Два велети української музики", присвячена композиторам-ювілярам Миколі Лисенку та Ігорю Стравінському. Ведучі заходу Галина Антонюк та Леся Присяжнюк ознайомили присутніх із життєвим і творчим шляхом великих майстрів. Фортепіанні, вокальні, симфонічні та оперні твори, якими і нині захоплюється увесь світ, були представлені  переглядом літератури "О, музико, благословенна будь!"
      Уривки із балету "Жар-птиця" та опери "Тарас Бульба", вальс "Розлука", "Колискова", "Молитва" на слова О. Кониського, "По діброві вітер виє" на слова Тараса Шевченка, що звучали у вітальні, не залишили байдужими нікого, бо класична музика- це воістину справжнє мистецтво!

Немає коментарів:

Дописати коментар