четвер, 31 січня 2013 р.

Урок пам'яті

             Крути - сумна, але славетна сторінка літопису українського народу. Ця назва стала символом українського відродження. У січні 1918 року саме сила національної ідеї покликала молодь і студентство столиці новонародженої Української Народної Республіки стати на захист рідної країни. Подвиг і самопожертва цих юнаків - дороговказ всім наступним поколінням.
           З нагоди 95-ї річниці вшанування пам'яті загиблих юнаків під станцією Крути центральна районна бібліотека для дорослих спільно із дирекцією загальноосвітньої школи № 1 м. Рожище організувала і провела урок пам'яті "І слава їх встає, не вмерши". Бібліотекарі ЦРБ Неля Антонюк і Галина Корнійчук здійснили екскурс в історію і познайомили десятикласників з січневими подіями 1918 року. Цікавою для школярів стала книжкова виставка "Ми сміло в бій ідем за Україну". Учні Сухецький Олександр та Малярчук Сергій підготували і виступили з повідомленнями про події під Крутами.
            Урок пройшов в приміщенні Музею Бойової Слави. Присутні оглянули зброю 1918 року, а саме кулемет, багнети, що становлять частину експонатів музею.
      Підсумком  уроку пам'яті стали слова вчителя історії- директора школи Максимюка Мирослава Миколайовича, який наголосив, що знати історичне минуле свого народу - святий обов'язок кожного свідомого українця. І тільки пам'ятаючи про минуле, ми будемо мати гідне і надійне майбутнє.


Немає коментарів:

Дописати коментар