вівторок, 22 січня 2013 р.

"Україна - держава єдина"



        Незчисленні покоління українців - через віки - мріяли про свою незалежну соборну державу, про те, щоб усі етнічні землі, в різні часи поділені між різними імперіями, нарешті об'єдналися в єдине ціле. Такий історичний момент настав наприкінці другого десятиріччя ХХ століття, а саме 22 січня 1919 року було проголошено Акт Злуки. Ним стверджувалося об'єднання двох тодішніх держав, що постали на уламках Російської і Австро-Угорської імперії,- Української Народної Республіки та Західноукраїнської Народної Республіки в єдину соборну Українську державу.
        З нагоди Дня Соборності та Свободи України у центральній районній бібліотеці для дорослих пройшла історико-пізнавальна година "Україна - держава єдина". Захід організовано і проведено спільно із восьмикласниками загальноосвітньої школи № 1 м. Рожище та класним керівником Жиленковою Тетяною Миколаївною. Ведучі заходу Лариса Сеник і Неля Антонюк здійснили екскурс в 1919 рік і познайомили присутніх з подіями, що відбувалися 22 січня на Софіївській площі у Києві, і стали доленосними в історії Української держави. У майстерному виконанні Книш Іванни, Антонюк Катерини, Борисюк Майї, Здрок Вікторії та Сасовської Анастасії прозвучали  вірші про Україну .
        На завершення заходу присутні переглянули документальний фільм "Акт Злуки: відтворення історичної правди". Для користувачів бібліотеки організована книжкова виставка "Україна Соборна - моя гордість і слава".

   


 

 

 

          

        

 




Немає коментарів:

Дописати коментар