понеділок, 25 лютого 2013 р.

"Я житиму сльозою серед співів"


 
          
                     Я прилину до вас
Першим вітром тужливим весняним,
Журавлиним ключем
Прилечу із натомлених дальніх доріг,
Повернуся сюди
Солов'їними первопіснями,
Рушником обернусь
В прадідівський святий оберіг.


       Геніальна поетеса, мужня, сильна, феноменально талановита жінка, щедро наділена ніжним чутливим серцем, сповнена палкої любові до людей,- її життя, наче сонячний промінь, що благовістом нового дня пробивається з темряви, і кличе, і вабить до світла. Кожним словом, променем думки, кожним болем своїм живе в душі українського народу Лариса Петрівна Косач, що стала для світу великою Лесею Українкою.
         25 лютого в рамках літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного" центральної районної бібліотеки для дорослих відбулася літературно - музична композиція "Я житиму сльозою серед співів", присвячена дню народження Лесі Українки.
              Ведучі заходу Катерина Кригіна та Едуард Лукашук перелистали книгу життя поетеси. ЇЇ твори "Надія", "Давня весна", "Досвітні огні", "Без надії сподіваюсь" у майстерному виконанні Ігоря Вавренчука, Анастасії Волобуєвої, Ірини Пилипчук, Олександри Данильченко не залишили присутніх байдужими. 
               Велика шанувальниця творчості Лесі Українки Іда Михайлівна Войтюк зуміла донести до присутніх учнів ЗОШ №2  красу і неповторність драми-феєрії "Лісова пісня". А також продекламувала власний вірш "Лесі і Мавка", що був написаний під впливом цього твору.
               Захід завершився презентацією книжкової виставки " Вітрила її долі".

     


                                                          

                           

Немає коментарів:

Дописати коментар