понеділок, 26 травня 2014 р.

Навчаємось - спілкуючись, спілкуємось - навчаючись

     "Скільки б не жив, усе життя слід навчатися" - писав відомий філософ Сенека. Престиж бібліотечної професії і бібліотеки багато в чому залежить від фахового рівня працівників. Саме тому бібліотекарі зібралися на чергове засідання школи професійної майстерності "Клуби за інтересами: організація змістовного дозвілля населення", яке відбулося на базі бібліотеки-філії с. Городині.
    Гостинно зустріла колег бібліотекар Наталія Демчук та юні користувачі бібліотеки, учасники клубу за інтересами "Сонечко", як підготували літературну свічу "На всі чотири броди лягли Михайла Стельмаха сліди".
 

 
     На практикум був запрошений сільський голова Віктор Філімонович Петрук, який ознайомив присутніх з соціальним і економічним розвитком села, поділився планами на майбутнє і відзначив важливість бібліотеки для культурного розвитку села.  
      Начальник відділу культури і туризму Рожищенської РДА Тетяна Новосад розповіда про переспективи розвитку бібліотек; директор ЦБС Світлана Осипчук виступила з інформацією "Роль і місце любительських об'єднань та клубів за інтересами в бібліотеках Рожищенської ЦБС".
   В процесі роботи консультації надали: провідний методист Катерина Олексюк - "Любительські об'єднання як креативна форма спілкування користувачів" та заступник директора ЦБС по роботі з дітьми Світлана Матвійчук - "Інноваційні форми масової роботи у бібліотеці".
     На завершення присутні бібліотекарі обмінялися думками, методичними матеріалами, а також  власними напрацюваннями в сфері роботи бібліотечних клубів за уподобаннями. Свій клуб любителів казок "Котигорошко" і його роботу представила завідуюча бібліотекою-філією с. Любче Алла Антонюк, яка, до речі, разом з учасниками клубу написала гімн клубу. Цікавими були розповіді бібліотекарів сіл Іванчиці, Вічині, Уляники, які познайомили з роботою клубів за інтересами "Орієнтир", "Вишиваночка", "Ромашки", "Бджілки".
 

Немає коментарів:

Дописати коментар