середу, 21 жовтня 2015 р.

Сільська бібліотека: нові підходи до організації краєзнавчої роботи

  Сьогодні, в час духовного відродження України, значно підвищився інтерес читачів до історичного минулого нашої держави. Значну роль в цьому відіграє бібліотечне краєзнавство, так як саме бібліотека формує особистість на грунті історії, культури, традицій власного народу.
    Нещодавно працівники ЦРБ провели районний семінар-практикум бібліотечних працівників "Краєзнавча робота бібліотеки: формула успіху" на базі бібліотеки-філії с. Щурин.
   З привітальним словом до учасників семінару звернувся Щуринський сільський голова Карпюк В. В. У своєму виступі він звернув увагу присутніх на значну роль сільської бібліотеки у культурному розвитку місцевої громади, а також наголосив на важливості тісної співпраці бібліотеки з місцевою владою.
   Перед присутніми виступили директор Рожищенської РЦБС Світлана Осипчук, заступник директора по роботі з дітьми Світлана Матвійчук, завідувачка відділу обслуговування центральної бібліотеки Галина Корнійчук. У своїх виступах вони звернули увагу учасників семінару на значення сучасної бібліотеки, як закладу культури, у сільській місцевості, а також розповіли про краєзнавчу роботу, яку проводять бібліотеки системи задля збереження традицій рідного краю, формування та збереження фондів краєзнавчих видань.
   Провідний методист ЦБС Катерина Олексюк у консультації на тему "Сільська бібліотека: нові підходи до організації краєзнавчої роботи" відмітила важливість та унікальність краєзнавчої роботи в бібліотеці, адже саме краєзнавча робота дозволяє зробити бібліотеку особливим центром територіальної громади, надати їй місцевого неповторного колориту та регіональної специфіки. Доповненням виступу стала презентація виставки краєзнавчих робіт сільських бібліотекарів "Край. Мій рідний край...", де кожен мав можливість показати свої роботи та повчитися краєзнавчій роботі у колег.
    Зав. бібліотеками-філіями с. Доросині Тамара Костюшко та с. Кременець Людмила Дендак, де побували бібліотекарі, поділилися власним досвідом з питань краєзнавчої роботи.
   Зав. бібліотекою-філією с. Щурин Марія Михайлюк запропонувала увазі присутніх літературно-музичну годину "Село, моє рідне село..." та презентувала виставку-панораму сільських умільців "Цвіте Волинський край красою твоїх рук". На протязі усього масового заходу гарний настрій глядачам дарували члени літературно-мистецького клубу за інтересами "Журавонька", який діє при сільській бібліотеці.
  На завершення заходу бібліотекарі переглянули мультимедійні презентації колег, які були подані на обласний онлайн- конкурс "Найкращий куточок Волині":
    "В об'єктиві - Бендарівка" (зав.бібліотекою-філією с. Копачівка В. Герасим'як)
    "Дитинство мого острівець Лука" (зав. бібліотекою-філією с. Топільне І. Скубюк)
    "В село" (зав. бібліотеко-філією смт. Дубище)
    "Найчарівніший куточок Волині" (гаївка) (зав. бібліотеко-філією с. Рудня Г. Забокрицька)
    "Найкращий квітник" (бібліотекар с. Вічині В. Саванюк)
    "Дитинство" (зав. бібліотеко-філією с. Доросині Т. Дублюк)
    "Сокільський путівничок" (зав. бібліотекою-філією с. Сокіл Г. Ковальчук)
    "Краєзнавча історія" (бібліотекар с. Іванчиці Л. Романюк)
   


 

 

          
 

 

  

 

 

 

 

 

 

 

 


Немає коментарів:

Дописати коментар