пʼятницю, 20 листопада 2015 р.

"Навіки слава Україні, героям слава навіки!"


  "Гуде Майдан за цінності Європи

   І за просте по- людському життя...

  Ми українці, вже ми не холопи,

  Ми стоїмо за світле майбуття"

   У бібліотеці відбувся урок гідності "Навіки слава Україні, героям слава навіки!" 
 
   Ведуча  Неля Антонюк розповіла присутнім  про події Помаранчевої революції 2004 року та Революції 2013 року- Революції Гідності, які уже вписані у сторінки історії української держави, і завдяки яким український народ відчув у собі силу та продемонстрував європейськість, гідність, своє прагнення до свободи.


     На захід був запрошений мешканець міста Рожище, учасник Євромайдану Трофимчук Роман Борисович, який поділився своїми спогадами.


     Читачі бібліотеки,  вчителі та учні 9 класів ЗОШ №2 райцентру мали змогу послухати вірші про Героїв Небесної Сотні у майстерному виконанні читців - Руслани Масюк та Наталії Марценюк, а також переглянути відеофільми "Помаранчева революція. Як це було", "98 днів революції", "Героям Небесної Сотні", "Повертайся живим".

 

 
 

 

 
 

    Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять Героїв Майдану та українських воїнів - захисників, що загинули за світле майбутнє України.
    На завершення заходу відбулася презентація книжкової виставки "Віддали життя Герої за нашу свободу". Для виставки було використано експонати краєзнавчого музею - каска, бита, каміння з місця загибелі на Євромайдані волинянина Сергія Байдовського.  


 



   Щиро дякуємо працівникам Рожищенського краєзнавчого музею за допомогу у підготовці виставки.          

Немає коментарів:

Дописати коментар