четвер, 26 листопада 2015 р.

"Голгофа голодної смерті"


"То був страшний навмисний голод...
Стріла була така нищівна!
Щоби згромадити стодолу
Колгоспної катівні.
...То був страшний навмисний злочин,
Такого ще земля не знала!
Закрили Україні очі.
І душу міцно зав'язали...




     Минуле століття пронеслося над Україною трьома голодоморами: 1921- 1922, 1932-1933, 1947 років. Та найстрашнішим був голодомор 1932-1933 років, який забрав мільйони людських життів. Такий спланований комуністичним режимом найжорстокіший злочин проти українського народу не зазнав, мабуть, жоден народ в історії людства. 
  Сьогодні ми з болем згадуємо ті страшні роки Голодомору і наш святий обов'язок помолитися та схилити голови перед пам'яттю усіх невинно загиблих співвітчизників.
  Спільно з учнями 11 класу Рожищенської загальноосвітньої школи №1 працівниками бібліотеки була організована і проведена година пам'яті і скорботи "Голгофа голодної смерті". Ведуча заходу Галина Антонюк розповіла учням про геноцид проти українського народу 1932-1933 років. Вірші про голодомор прозвучали у майстерному виконанні читців Майї Строцюк та Іванни Книш
  Присутні хвилиною мовчання вшанували пам'ять невинно загиблих українців та переглянули відеофільм "Невідома Україна Великий злам".

 

      

                     


    На абонементі для користувачів бібліотеки організована книжкова виставка "Над білим янголом скорботи незгасний духу смолоскип"


 

Немає коментарів:

Дописати коментар