четвер, 3 грудня 2015 р.

"У світ книги через комп'ютер"

 
   Бібліотека - не кінотеатр, але хто сказав, що читача не можна змусити прочитати книгу за допомогою відео?
   Якщо у світі буктрейлер (чи книготрейлер, як дехто його називає) вже давно перестав бути новинкою - навіть незважаючи на те, що з'явився як вид реклами тільки у 2003 році,- на пострадянському просторі про нього почули відносно нещодавно, буквально три роки тому.
   Можливо, не велика популярність української книги в Інтернеті зумовлена тим, що до України рух буктрейлерів докотився порівняно нещодавно.
   Метою створення такої своєрідної реклами книги є не тільки розширення аудиторії, а й підняття рівня якості читання українців.
   Під час проведення методичного дня для працівників сільських бібліотек-філій працівники районної бібліотеки продемонстрували Хіт - парад буктрейлерів "У світ книги через комп'ютер" на книги українських авторів, які користуються найбільшою популярністю серед читачів райцентру. Хіт-парад включає книги, які стали лауреатами загальновідомих премій та конкурсів, а саме: "Небесна сотня", Світлани Талан "Розколоте небо", "Оголений нерв", Уласа Самчука "Марія", Люко Дашвар "Трилогія "Биті є", Володимира Лиса "Іван і чорна пантера", "Століття Якова", Марії Матіос "Майже ніколи навпаки", Володимира Винничука "Танго смерті", Андрія Скрябіна (Кузьменка) "Я, Побєда і Берлін", Дари Корній "Тому, що ти є", Наталки Доляк " Гастрабайтерки", Ірен Роздробудько "Гудзик" та інші.
   " Ми сподіваємося,- у своєму виступі відмітила завідувачка відділом обслуговування Галина Корнійчук,- що ці чудові твори, завдяки бібліотекарям, знайдуть своїх читачів і в селах нашого району".
                 


                        

Немає коментарів:

Дописати коментар