вівторок, 16 лютого 2016 р.

"Два покоління - дві війни"

                                                                                         Два покоління - дві війни,
                                                                                         За Батьківщину гинули сини.
                                                                                         Союз Радянський воював тоді,
                                                                                        Сьогодні Україна у біді.

     У бібліотеці відбувся вечір-зустріч "Два покоління - дві війни". На захід були запрошені голова районної Спілки ветеранів Афганістану Анатолій Шульгач, ветеран афганської війни Вячеслав Данчук, учасник АТО на сході України Олександр Наумик та вчитель фізичного виховання ЗОШ с. Навіз, поет, автор віршів про Афганістан Олексій Будчик.
  Хвилюючі спогади учасників заходу не залишили байдужими нікого із присутніх і переросли у невимушений діалог.
   Хвилиною мовчання присутні вшанували пам'ять тих солдат, які полягли на чужій афганській землі, і тих, хто віддав своє життя за рідну землю на сході України.
   У майстерному виконанні Вікторії Янішевської  та Олександри Данильченко прозвучали вірші про війну поета - пісняра Олексія Будчика, якому ця тема  є надзвичайно болючою. Кожен із його творів - це спроба глянути на нелегкі українські реалії оком поета. Він не служив в Афганістані, але настільки перейнявся тодішніми подіями, що почав писати вірші і пісні про афганську війну. Олексій Миколайович гарно співає і грає на гітарі,  тому твори у виконанні автора надзвичайно сподобалися учасникам дійства.
  А ще Олексій Миколайович презентував присутнім свою нову шосту збірку творів "Україна. Революція. Війна", один примірник якої подарував бібліотеці. 
  Учні загальноосвітньої школи І-ІІІ ступеня №1, для яких був організований захід, переглянули відефільми "Хроніка афганської війни", "Повертайтесь живими" та музичний кліп гурту "Пілігрим" на слова Олексія Будчика "Может снилось...".
    Важливим елементом заходу стала презентація виставки-панорами "Мужність приречена на безсмертя"
  










Немає коментарів:

Дописати коментар