четвер, 5 жовтня 2017 р.

"Бібліотека в системі масової комунікації: тенденції і напрямки розвитку"

- під такою назвою відбувся семінар бібліотечних працівників Рожищенської ЦБС. Його відкрила директор ЦБС Світлана Осипчук, яка виступила з доповіддю "Місце бібліотек у реформаторській діяльності та подальший шлях їх розвитку".
Місцю бібліотеки в комунікаціях особливу увагу надавали і надають як зарубіжні, так і вітчизняні дослідники. З консультацією по темі семінару виступила провідний методист ЦБС Катерина Олексюк. Про місце і роль бібліотеки в популяризації літератури вела мову заступник директора по роботі з дітьми Світлана Матвійчук, тема виступу якої "Сільська бібліотека: пошук ідей, майстерність, співпраця".
Методичне знайомство "Можливості сільської бібліотеки в інформаційному просторі сучасності" відбулося у бібліотеці-філії с. Кременець. Завідувачка закладу Людмила Дендак - молода, енергійна, креативна бібліотекар ознайомила з досвідом роботи своєї бібліотеки, який доповнила мультимедійною презентацією.
Завідувачки бібліотеками Валентина Герасимяк (с. Копачівка) та Інна Скубюк (с. Топільне) показали шляхом створених мультимедійних матеріалів про книгозбірні, де працюють, що мистецтво самопрезентації бібліотекаря є засобом забезпечення позитивного іміджу бібліотеки. Цікаві виставки-інсталяції створили під час семінару Наталія Демчук - бібліотекар с. Городині та Людмила Дендак - зав. бібліотекою-філією с. Кременець.
Жваво, з участю сільських бібліотекарів пройшло ділове спілкування "Бібліотека і користувач: практичний досвід обслуговування, проблеми, нові підходи".
На семінарі було намічено основні завдання в роботі бібліотек, які сприятимуть поглибленню активної громадянської позиції, підвищенню її творчого потенціалу.

 

                               

 

 

 

 

Немає коментарів:

Дописати коментар