четвер, 12 жовтня 2017 р.

"Понад усе вони любили свій коханий край"



"Гей на Півночі, на Волині,
Створилась армія УПА,
Щоби воскресла Україна
І завітала свобода..."

                                                                                                         (Повстанська пісня)





ОДНЕ ІЗ НАЙБІЛЬШ ШАНОВАНИХ ХРИСТИЯНСЬКИХ СВЯТ В УКРАЇНІ - 

ПОКРОВА ПРЕСВЯТОЇ БОГОРОДИЦІ - Є ДНЕМ УТВОРЕННЯ 

УКРАЇНСЬКОЇ ПОВСТАНСЬКОЇ АРМІЇ.

ВІД ТОГО ЧАСУ МИНАЄ 75 ЛІТ..

Чи є на світі такий народ, чия земля була б так напоєна кров'ю і засіяна кістками борців за волю і державу, як українська? Історія, напевно, іншого такого народу не знає. Усі, без вийнятку, окупаційні режими, що були при владі в Україні, переслідували українство, зневажали, нищили культуру, відбирали рідну мову, фальсифікували історію, по-варварськи експлуатували його багатства. Окупанти вважали, що цей народ спроможний тільки ходити в ярмі і, як робочий віл, працювати на різної масті зайд, щоб нагодувати їх ненаситні черева.
У той же час борців за національну ідею немилосердно і жорстоко знищували,  накладаючи на них тавро "злочинця", "бандита", "зрадника" свого народу.
На жаль, ще й нині, на 26-му році незалежності України, є величезна потреба довести до відома всього українського народу щиру правду про визвольну боротьбу 40-50-х років двадцятого століття, її необхідність, природнійсть і законність згідно з міжнародним правом.

З нагоди 75-річчя утворення УПА у бібліотеці відбувся день інформації "Понад усе вони любили свій коханий край". На захід був запрошений історик Трофимчук Роман Борисовий, який розповів студентами Рожищенського коледжу Львівського національного університету ветеринарної медицини та біотехнологій ім. С. З. Гжицького про трагічні сторінки діяльності української повстанської армії. Присутні переглянули документальний фільм "ОУН-УПА на два фронти" та ознайомилися з книжковою виставкою "Вони боролися за волю України".

 


                       



Немає коментарів:

Дописати коментар