понеділок, 6 серпня 2018 р.

Грані бібліотечного життя

   Престиж бібліотеки в повній мірі залежить від фахового рівня працівників. Підвищення фахового рівня - це удосконалення професійних знань, навичок, підвищення загальноосвітнього і культурного рівня, ознайомлення з досвідом колег. Основу системи підвищення кваліфікації бібліотекарів району складає сукупність взаємопов'язаних форм навчання бібліотекарів, найпоширенішими з яких є дні професійної майстерності та дні творчого спілкування бібліотекарів, які проводяться щомісячно.
  На базі центральної районної бібліотеки в липні місяці для 19 бібліотекарів ЦБС вдруге проводився навчальний практикум по створенню  відеопрезентацій. Саме в презентації бібліотекарі розкривають зміст роботи, діляться напрацюваннями та ідеями. В процесі роботи бібліотекарі прослухали консультацію про значимість та основні складові створення відео презентації та пройшли всі етапи створення презентації. Бібліотекарі переглянули презентації колег, створені у попередні роки, зробили слушні зауваження та використовуючи власні навики і знання теорії, пробували створити презентації про роботу своїх бібліотек. Кожен присутній мав моживість створити не менше 5-ти слайдів зі світлинами, анімацією та озвученням.
  Працівники бібліотек-філій Людмила Яценюк (с. Оленівка), Тетяна Щибор (с. Навіз), Марія Лебедич (смт. Дубище), Галина Забокрицька (с. Рудня), Валентина Саванюк (с. Вічині), Інна Скубюк (с. Топільне), Лариса Новак (с. Мильськ) під час практикуму пройшли всі етапи створення презентації і створили власні презентації для демонстрації колегам, а пізніше користувачам бібліотеки та жителям громад. Цього разу  свою презентацію продемонструвала Валентина Саванюк
  Проте основним недоліком бібліотек є відсутність комп'ютерів, що унеможливлює закріпити нові отримані знання на практиці.
  1 серпня для бібліотекарів проведено творчу лабораторію. Директор ЦБС Світлана Осипчук окреслила завдання та напрямки поточної діяльності роботи бібліотек. Провідний методист Катерина Олексюк наголосила на активізації участі бібліотек в районних, обласних конкурсах, акціях, всеукраїнському проекті "Я маю право". Бібліотекар ЦРБ Руслана Масюк проінформувала про участь у четвертій обласній школі молодого бібліотекаря, яка проходила на базі Волинської обласної наукової бібліотеки імені Олени Пчілки та бібліотек Ковельського району.
     На завершення зустрічі провідний методист бібліотеки провела консультацію "Різновиди виставок у бібліотеці", тим самим націлила бібліотекарів на створення виставок - екібан, виставок - сюрпризів, портретів, однієї книги, ретро-виставок, одного жанру, раритету та виставок, підготовлений читачами.

 

 

 






Немає коментарів:

Дописати коментар