середу, 6 березня 2019 р.

Червона рута цвістиме вічно"


                      ...Ти ніс свою зірку яскравим життям, хоч коротким.

                                               Мов долю жадану, ти ніс в свій омріяний дім.

                          І завжди святково звучатимуть тут твої кроки,

                                              Й жива українців любов є печаттю на серці твоїм!

                                                                                                 Н. Кушнір "Пам'яті Івасюка"

4 березня 2019 року геніальному композитору, поету, музиканту, Герою України Володимиру Івасюку виповнилося б 70 років.

З нагоди цієї дати в рамках літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного" відбувся День інформації "Червона рута цвістиме вічно".
Захід був організований спільно з учасниками вітальні - учнями Рожищенської загальноосвітньої школи № 2 ( класний керівник Алла Новосад).
Ведуча провідний бібліограф ЦРБ Лариса Сеник ознайомила присутніх із життям та творчістю композитора та запропонувала переглянути фільм "Історія без цензури. Володимир Івасюк - оберіг української пісні".
 Класний керівник зачитала вислови рідних, друзів, колег, педагогів про Володимира Івасюка. "Для Володимира Івасюка  основою життя була творчість і праця. Він спішив творити, він викрешував іскри свого таланту й запалював людські серця. Володя завжди залишався громадянином...Бо він знав, з якого він коріння, і завжди це світилося в нім. Він дав урок сучасникам, своїм ровесникам, як треба оберігати своє й не потрапляти під хвилинне затуманення чужим. Завжди стояв на тій позиції, що не варто ходити за тридев'ять земель, за далекі моря шукати щось нове, а шукати тут, біля свого першоджерела. І бути достойним того джерела.,- процитувала відомого волинського співака Василя Зінкевича Алла Олексіївна.
 Хвилюючими були спогади Ольги Михайлівни Пироганич - директора школи, студентські роки якої припали якраз на той трагічний 1979 рік, коли радянський режим розправився із незламним українським композитором. 
 А далі у відезапису звучали пісні Володимира Івасюка: "Червона рута", "Я піду в далекі гори", "Водограй", "Балада про дві скрипки", "Пісня буде поміж нас". І діти, і вчителі, і бібліотекарі усі разом  підспівували відомим співакам. 
На завершення заходу ведуча презентувала книжкову виставку "Пісня буде поміж нас".


 



                 



                

Немає коментарів:

Дописати коментар