вівторок, 30 липня 2019 р.

30 липня - Всесвітній день дружби

Колись Авраам Лінкольн сказав: "Краща частина нашого життя складається з друзів".

Вітаємо читачів та користувачів бібліотеки зі святом!


Ми завжди раді бачити вас у нашій бібліотеці!!!

Ідея свята виникла ще у 1958 році і належить лікарю Артемію Брачіо. Він запропонував святкування під час вечері з друзями.

Цікаві факти про дружбу
Згідно із всесвітнім опитуванням, в якому взяли участь десять тисяч осіб з п'ятдесяти найбільших міст світу., найбільш дружнім  містом є Сідней.
Вчені університету Північної Кароліни провели дослідження, в ході якого було встановлено, що люди, які перебувають в хороших дружніх стосунках, менше хворіють і більше відчувають позитивних емоцій.
Тварини різних видів можуть добре ладити з людьми. Шимпанзе, коні, дельфіни та слони можуть підтримувати дружбу з людьми все життя.
 У 2012 році а Лондоні були проведені дослідження, згідно з якими вчені з'ясували, що жінки більше потребують друзів, ніж чоловіки. Адже після заміжжя вони втрачають частину друзів  і можуть відчувати дискомфорт через брак спілкування.
Діти у віці дев'ять місяців починають налагоджувати дружні стосунки. У них встановлюється контакт з однолітками і дітьми інших вікових груп, з якими вони мають схожі інтереси і разом досліджують навколишній світ.
Згідно з опитуванням, 90% користувачів у соціальних мережах впевнені, що дружба може існувати тільки в реальному житті.

Немає коментарів:

Дописати коментар