пʼятницю, 23 жовтня 2020 р.

"Волинські письменники в розбудові держави"

 25 жовтня 1980 року на Волині постала обласна організація Спілки письменників України. Саме тоді в Колодяжному тодішній голова Спілки Павло Загребельний підписав протокол про створення її волинської філії. З тих пір минуло 40 років.

Саме цій даті презентується ювілейна книжкова виставка "Волинські письменники в розбудові держави", яка організована на абонементі нашої центральної районної бібліотеки.

Шановні користувачі! Пропонуємо вашій увазі короткий екскурс про письменників нашого краю. Твори членів обласної спілки  можна знайти у краєзнавчому фонді нашої бібліотеки, а публікації про життя і творчість письменників у збірниках та періодичних виданнях, відображені у зведеній краєзнавчій картотеці та тематичній теці "Літературне життя краю".

Художнє, публіцистичне слово - складова частина духовного буття людини. Тому найкоротший шлях його до читача - через книгу. Отож беремо орієнтир на читання творів наших краєзнавців!


         

26 жовтня відзначатиме 70-річний ювілей член Волинської організації Національної спілки письменників України ВОЛОДИМИР САВОВИЧ ЛИС
  

Щиро вітаємо талановитого письменника з ювілеєм ! Бажаємо йому безперервного потоку ідей, завжди майстерно підібраних слів, лояльних редакторів і багато шанувальників свого таланту! Барвистих вражень, чудового самопочуття і величезного благополуччя!

Володимира Лиса називають справжнім феноменом сучасності. Журналіст, драматург, прозаїк, майстер витонченого слова і глибоко народний письменник, з кожним новим романом розкриває нові грані свого таланту. З-під пера майстра вийшло багато творів, однак по-справжньому відомим Володимир Лис став завдяки своїм романам: "Камінь посеред саду", "Маска",  "Іван та Чорна Пантера",  "Продавець долі", "Острів Сильвестра", "Століття Якова", "Графиня", "Соло для Соломії", "Стара холера", "В'язні зеленої дачі", "Обітниця"...

З нагоди ювілею у центральній районній бібліотеці для читачів  підготовлено виставку-персоналію "Нестандартний і самобутній Володимир Лис"



Немає коментарів:

Дописати коментар