четвер, 12 квітня 2012 р.

"Наставницею я взяв собі природу"

             Леонардо да Вінчі належить до тих особистостей світової історії, чия популярність і слава не обмежуються рамками однієї історії чи однієї єпохи. Геніальний італійський художник і скульптор, дослідник, інженер-винахідник, архітектор і механік, хімік, ботанік і анатом, філософ, поет і музикант. Йому належать численні відкриття, проекти і дослідження, які набагато випередили епоху.
      Значне місце в спадщині видатного митця доби Відродження займають його картини. Їх збереглося лише 15. Найважливіші з них: "Тайна вечеря", "Мадонна Бенуа", "Мадонна Літта", "Джоконда" ("Монна Ліза"), "Дама з горностаєм". Досліджуючи закони оптики, він вперше використав світлотінь як засіб "оживлення" діючих осіб.  Рух, жести, вирази обличчя точно відображають душевний і психологічний стан персонажів. Ці полотна неможливо забути, хочеться милуватися ними знову і знову.
        В рамках літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного"  відбувся мистецький вернісаж "Наставницею я взяв собі природу" до 560-річчя від дня народження Леонардо да Вінчі, окрасою якого стала демонстрація репродукцій картин художника.
  
            





Немає коментарів:

Дописати коментар