пʼятницю, 4 травня 2012 р.

Сім чудес Волині

         Волинь...Земля, овіяна легендами сивої давнини, звеличена відвагою й боротьбою наших предків. Це міста і села з давньою історією, цікавою архітектурою минувшини, які щедро запрошують на відвідини гостей.  Про все це йшла мова у бібліотеці на  краєзнавчому дні "Сім чудес Волині". Під час проведення віртуальної екскурсії на спільному  уроці з вчителем історії Степанюк Галиною Адамівною відбувся перегляд однойменного фільму для учнів  загальноосвітньої школи  № 1 міста Рожище.
        Крок за кроком кожен відчув  могутній подих століть. Діти ознайомилися з сімома перлинами архітектури нашого краю: Володимир-Волинським Свято-Успенським собором, Зимненським Свято-Успенським Святогірським жіночим монастирем, Загорівським Різдво-Богородичним монастирем, Луцьким замком, Літературно-меморіальним музеєм-садибою Лесі Українки у селі Колодяжному  Ковельського району, Олицьким замком князів Радзвивілів та Історико-архітектурними пам'ятками міста Берестечка.  Важливим доповнення до фільму став перегляд літератури про  історичні пам'ятки  Волині. Найбільше зацікавили дітей козацькі легенди про подвиги у Берестечку. 
      Протягом дня користувачі бібліотеки мали змогу торкнутися історії свого народу, більше дізнатися про пам'ятки сивої давнини.
  Сьогодні, вкотре ознайомлюючись з  історією, ми розуміємо, якою непростою була доля Волині, і як важливо зберегти героїчні здобутки наших предків. 


              

          
               

Немає коментарів:

Дописати коментар