пʼятницю, 21 червня 2013 р.

Школа професійної майстерності

      Клуби за інтересами у бібліотеках  створюють умови для самореалізації користувачів, їх спілкування, повноцінного проведення дозвілля. З урахуванням цих особливостей на базі бібліотеки -філії с. Городині в 2013 році організовано школу професійної майстерності "Клуби за інтересами: організація змістовного дозвілля населення". 20 червня проведено її перше засідання. Відкрила навчання директор ЦБС Світлана Осипчук, яка виступила з інформацією "Роль і місце любительських об'єднань та клубів за інтересами в бібліотеках ЦБС".



     Про роботу літературної вітальні "Уроки рідного слова", яка діє у районній дитячій бібліотеці, розповіла бібліотекар відділу обслуговування Галина Слюсар.


   Учасники школи мали можливість побувати у бібліотеках сіл Іванчиці та Уляники, де познайомились з роботою клубів за інтересами та отримали майстер-клас по виготовленні підручних картин з природних матеріалів, зокрема рису.

       


     Щиро зустрічала своїх колег бібліотекар  бібліотеки-філії с. Городині Наталя Демчук.  Юні користувачі її бібліотеки, члени літературно-мистецького клубу "Сонечко" підготували літературно-музичну композицію "Мій дім, моя родина, моя Батьківщина".

     

       На практикум був запрошений сільський голова Віктор Петрук, який ознайомив присутніх з соціальним та економічним розвитком села та поділився планами на майбутнє і відзначив важливість бібліотеки в культурно-освітньому забезпеченні односельчан. 


    

         
      










    Консультацію по створенні клубів за інтересами у бібліотеках  "Любительські об'єднання як креативна форма спілкування користувачів" надала провідний методист ЦБС Катерина Олексюк. Далі було "професійне спілкування", де бібліотекарі філій с. Топільно  Інна Скубюк, с. Кременець Людмила Дендак, с. Уляники Людмила Соромотіна ділилися досвідом роботи з даного питання.

        


       

    На завершення присутні бібліотекарі обмінялися думками, методичними матеріалами, а також власними напрацюваннями в сфері роботи бібліотечних клубів за уподобаннями, висловили свої думки і побажання про базу школи та її проведення.

           

     

   Хочемо подякувати педагогічному колективу Городинівської ЗОШ та працівниками сільської ради за тісну співпрацю на користь територіальної громади.           

Немає коментарів:

Дописати коментар