пʼятницю, 11 березня 2016 р.

"Шлях Кобзаря - це шлях народу"

У ці березневі дні ми вшановуємо геніального поета, ім'я якого з гордістю вимовляє, пам'ятає і шанує увесь світ, Пророка святої України Тараса Григоровича Шевченка.
   Великий син українського народу Тарас Шевченко став символом чесності, правди, безстрашності і великої любові до людини. Вся творчість великого Кобзаря зігріта гарячою любов'ю до своєї Батьківщини і пройнята священною ненавистю до ворогів і гнобителів народу. Його думи, його пісні, його полум'яний гнів, його боротьба за світлу долю трудового люду були думами, піснями, гнівом і боротьбою мільйонів. Поезію Шевченка знають і люблять не лише українці, а й усі народи.
      Слава пережила поета на сотні літ. Майже у кожній оселі українців є портрет Тараса Григоровича, заквітчаний рушником, а його безсмертний "Кобзар" став символом віри і незламності для Героїв Небесної Сотні, які  з дерев'яними щитами і палками йшли на штурм озброєних беркутівців,  та українських солдат, що сьогодні воюють з російським агресором на Сході України.
    "Шлях Кобзаря - це шлях народу" - під такою назвою було здійснено історичний екскурс, який підготували для дев'ятикласників загальноосвітньої школи №2 міста Рожище працівники нашої бібліотеки. Школярі з цікавістю слухали виступи бібліотекарів про життєвий і творчий шлях поета, а потім відповідали на запитання вікторини "Що ми знаємо про Шевченка?". 


           


 Для користувачів бібліотеки організовано книжкову виставку



Немає коментарів:

Дописати коментар