вівторок, 9 червня 2020 р.

"Скажи мені, що ти читаєш, і я скажу хто твій друг"

 
Усіх поціновувачів нашого блогу щиро вітаємо з Міжнародним днем друзів!

Це важливе свято, адже для кожної людини дружба є важливою і 
важко уявити життя без спорідненої душі поряд.

Це важливе свято, адже для кожної людини є важлива дружба й важко уявити життя без спорідненої душі поряд.
https://maximum.fm/novini_t2
З нагоди свята пропонуємо інформ - досьє "Скажи мені, що ти читаєш, і я скажу хто твій друг"
  Цим книжкам не звикати відкривати добірки і топ - списки. Окрім магії, пригод і боротьби добра зі злом, "Гаррі Поттер" залишається історією про справжню дружбу. Про те, що справжні друзі з тобою, коли ти - відомий улюбленець натовпу і коли ти - вигнанець, якому  ніхто не довіряє. Про те, що справжня дружба це вміння слухати, довіряти і шукати компроміси. Нарешті, друзі - це ті, які готові ризикнути життям, кинути все, що мають, щоб допомогти зробити велику справу.

Книга про любов та дружбу. Здавалось, така жахлива подія, як Перша світова війна, подарувала головним героям справжню дружбу.
Роберт, Отто та Готфрід продовжують бути вірними один одному, попри втрачену молодість і муки примар минулого.
Щира історія про прийняття людей будь-якими і готовність пожертвувати всім заради того, щоб друзі були щасливі.

Ще одна історія дружби на тлі неймовірних пригод. Авантюри двох далеких родичів Генрі і Френсіса Моргана, мандри по невідомих землях, стрімкі погоні, чудові порятунки, пошуки скарбів і, авжеж, справжня чоловіча дружба, яку не може зіпсувати навіть любовний трикутник.
Ідеальна книжка для того, щоб затягнути підлітків у чарівний світ пригодницької літератури.

Тонка, але груба. Сентиментальна, але жорстока. Історія, яка не помилує. Але все одно, це історія про дружбу. Жахлива історія про дружбу, яка може пережити навіть зраду.
Автор дає змогу виправити наслідки своєї ницості та боягузництва.
Спокутувати свою провину перед тим, хто вважав його справжнім другом.
Ця книжка змушує переосмислити свою поведінку і окремі вчинки зокрема. Змушує не просто поглянути на жахливу долю Афганістану, а перейнятися нею.
І можливо навчитись цінувати відносний спокій власного життя.




Класичні авторські ілюстрації, приємна на дотик яскрава обкладинка з оригінальним тисненням і великий формат перетворюють це видання всесвітньо відомої казки на вишуканий святковий подарунок для всієї родини.
Ця книжка - справжній шедевр французького письменника, поета, мислителя, людини-легенди Антуана де Сет-Екзюпері. Це  захоплююча лірична казка для дітей і філософська притча для дорослих.
Геніальний фізик Стівен Гокінг разом із донькою Люсі запрошують читачів у неймовірну мандрівку Всесвітом.... Дізнаємося, чому не варто стрибати на кометі, коли вона мчить крізь космічний простір, що таке чорні дірки, чи пощастить нам колись познайомитися з прибульцями, які зоряні системи називають потрійними, що таке адронний колайдер та інші найцікавіші загадки Всесвіту. Це не лише захоплююча історія про дружбу, космічні мандри та шкільні перипетії, а й неймовірна оповідь про те, як влаштований світ, у якому ми живемо.



Станіславів кінця XIX - початку ХХ століття. Звичайне місто на кресах "щасливої Австрії", в якому живуть, страждають, закохуються, захоплюються наукою і шарлатанськими виступами всесвітньо знаних ілюзіоністів, розважаються на балах і карнавалах, ходять на шпацер і ховають таємниці у різьблених комодах. І на тлі епохи, яка для нащадків щораз більше обростатиме міфами про ідилічне життя, - долі двох жінок, що переплелися так тісно, як стовбури дерев - у нерозривному зв'язку, який не дає ні жити, ні дихати, ні залишитися, ні пити.


 
Болючі спогади своїх батьків - емігрантів про такі несумісні речі, як дитинство, війна й Голокост, сучасний австралійський письменник Маркус Зузак поклав в основу історії про маленьку дівчинку Лізель Мемінгер, яка в страшні роки Другої світової, навчившись читати за посібником гробаря, збагнула силу Слів і, втративши все інше, вижила - завдяки лише цій силі.


Трилогія "Володар Перснів" Дж. Р. Толкіна поєднує у собі героїчну романтику і наукову фантастику. Це захоплюючий пригодницький роман і, водночас, сповнена глибокої мудрості книга. Почергово то комічна й домашня, то епічна, а подекуди навіть страхітлива оповідь переходить через нескінченні зміни чудово описаних сцен і характерів. Основою цієї історії є боротьба за Перстень Влади, що випадково потрапив до рук гобіта Більбо Торбина. Саме цього Перстня бракує Темному Володареві для того, щоби завоювати увесь світ. Тепер небезпечні пригоди випадають на долю Фродо Торбина, бо йому довірено цей Перстень. Він мусить залишити свій дім і вирушити у небезпечну мандрівку просторами Середзем'я аж до Судної Гори, що розташована в осерді володінь Темного Володаря. Саме там він має знищити Перстень і завадити втіленню лихого задуму.

1887 року в "Бритонському різдвяному альманасі" з'явилася друком повість "Етюд у багряних тонах" нікому тоді не відомого автора - лікаря Артура Конан Дойла. Упродовж чотирьох наступних десятиліть ім'я цього письменника стане одним із найпопулярніших не лише в рідній Британії, а й у цілому світі, а створені ним персонажі - геніальний детектив-аматор Шерлок Голмс і його простакуватий приятель доктор Ватсон - заживуть у свідомості читачів власним, часом навіть незалежним від волі автора, життям. А пізніше на скромній лондонській вулиці Бейкер-стріт навіть з'явиться будинок-музей Шерлока Голмса, який щороку прийматиме мільйони відвідувачів з усього світу...

Немає коментарів:

Дописати коментар