четвер, 25 лютого 2021 р.

"Схиляєм голови в пошані славетній дочці України"

             

            Вся ти - трепет, вогонь, ідея,

            Вся ти - вірна, єдина струна,

            І хто знає співця Антея -

            Той тебе у ньому пізна!

            Ти себе Українкою звала, -

            І чи краще знайти ім'я

            Тій, що радістю в муках сіяла,

                                                                       Як отчизна - твоя і моя.

                                                                                                          М. Рильський

 25 лютого виповнюється 150 років від дня народження української письменниці, перекладачки, фольклориста ЛЕСІ УКРАЇНКИ (Лариси Петрівни Косач)

З нагоди ювілейної дати у бібліотеці відбулася мистецько - поетична подорож " Схиляєм голови в пошані славетній дочці України", підготовлена працівниками відділу обслуговування для учнів 8 класу ЗОШ № 2 м. Рожище (класний керівник Алла Новосад) та студентів Університету ІІІ-го віку.

Бібліотекарі презентували книжкову виставку-інсталяцію "Вінок любові ми несем тобі",  продемонстрували відеоролики про життя та творчість письменниці та художній фільм "Іду до тебе". У виконанні учасників заходу звучали улюблені поетичні твори Лесі Українки, а також вірші, присвячені поетесі.  І, звичайно ж, відбулася фотосесія на згадку.






         




Під час урочистостей в районному Домі "Проствіта" з нагоди 150-річчя від дня народження Лесі Українки бібліотека презентувала книжкову виставку-інсталяцію "Вінок любові ми несем тобі" 




Поціновувачам нашого блогу пропонуємо онлайн перегляд відеороликів:

уривок із драми "Одержима" Лесі Українки у виконанні бібліотекаря Рожищенської центральної бібліотеки Руслани Ковалюк та презентацію книжкової виставки - інсталяції "Вінок любові ми несем тобі" на нашій сторінці у Фейсбук . 

ПРИЄМНОГО ПЕРЕГЛЯДУ!

Немає коментарів:

Дописати коментар