четвер, 13 лютого 2020 р.

"Композитор людської душі"

 21 лютого 2020 року виповнюється 95 років від дня народження українського композитора, Заслуженого діяча мистецтв України, Народного артиста України, лауреата Національної премії ім. Т. Г. Шевченка, премії ім. М. Островського, Почесного громадянина міста Київ Ігоря Шамо .

Дуже скромний і приязний, а ще безмежно працелюбний, Ігор Наумович звик працювати без вихідних і свят. І вважав, що день прожив не марно, якщо вдалося щось написати.

Натхненно і плідно працював у різних жанрах, створював чудову музику. Є автором понад 300 пісень, більш як 80 музичних творів для кіно і театру, трьох симфоній та кількох концертів з оркестром. Співпрацював із відомими авторами А. Малишком, Д. Луценком, Т. Масенком, Р. Рождественським, А. Слісаренком, Ю. Рибчинським та іншими.
Писав музику оригінальну, захоплюючу, образно-яскраву, але при цьому доступну, зрозумілу. Тому його твори і сьогодні несуть радість, естетичну насолоду і користуються широкою популярністю.

Напередодні ювілейної дати митця у центральній районній бібліотеці  для студентів Університету ІІІ-го віку відбулася відеобесіда - знайомство із життєвим та творчим шляхом композитора.  Учасники заходу переглянули відеофільм "Композитор людської душі", і насолодилися музичними творами своєї юності "Руки твої - два крила", "Не шуми, калинонько", "Зорі яснії над Дніпром", "Києве мій", "Дніпровський вальс", "Черепашеня", "Дівоча", "Місто спить" та іншими.


Передрук тільки з дозволу автора !




 


Немає коментарів:

Дописати коментар