четвер, 27 лютого 2020 р.

Літературні повідомлення "Дещо з невідомого про Лесю Українку"

На весь світ лунає поетичне слово Лесі Українки. Усе прогресивне людство схиляється в пошані перед світлим генієм поетеси, яка сіяла розумне, добре, вічне.
Вогонь пісень Лесі Українки палає уже понад століття. Це незгасимиий вогонь таланту, справжнього, від Бога. Донька Прометея (як її назвали) несла вогонь своїх поезій, цю іскру Божу, за життя людям, несе її і зараз устами нашими, її потомків. 
Леся прожила хоч і коротке, проте надзвичайно цікаве життя - життя сповнене любові, добра, сили волі, мужності і краси. Тому недаремно її твори користувалися і користуються надзвичайною популярністю. Вона добре знана не лише  в нашій країні, але й закордоном. 
З нагоди 149-ї річниці від дня народження Лесі Українки  у центральній районній бібліотеці відбулося чергове засідання літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного". Нині учасниками  засідання   стали студенти Університету ІІІ-го віку. Працівники відділу обслуговування ознайомили присутніх  із цікавим матеріалом про життя поетки, презентували книжкову виставку - персоналію "Не згасне світло поетичного слова", продемонстрували відеофільми "Леся Українка: 10 вражаючих фактів" та "Історія кохання Лесі Українки до Сергія Мержинського". 
Захід пройшов у теплій, доброзичливій атмосфері. Учасники поділилися враженнями від почутого, продемонстрували своє знання творчості Лесі Українки та читали власні вірші, присвячені геніальній землячці.

Передрук тільки з дозволу автора !


                

                                           





Немає коментарів:

Дописати коментар