четвер, 1 березня 2012 р.

Презентація книги Євгена Ющука "Село Навіз: у пам'яті минулих і нинішніх поколінь"


  Відбулася презентація книги Євгена Ющука "Село Навіз: у пам'яті минулих і нинішніх поколінь". Книга побачила світ у поліграфічно - видавничому домі "Твердиня" міста Луцька у 2011 році.
  Історико - краєзнавчий нарис розпочинається із походження назви села, перших згадок про Навіз. А далі читачі помандрують у різні епохи. Автор наголошує на головних і доленосних подіях минулого: період польського панування, події 1939 року, Друга Світова війна, повоєнна відбудова села і організація колгоспу, котрі довелося перебороти багатьом поколінням жителів села, а також описує їхнє життя у сучасному світі та перспективи на майбутнє.
  З книги дізнаємося про побут, народні промисли жителів Навозу, про різноманітність рослинного і тваринного світу, зокрема Гурсько - Гривенського гідрологічного заказника.
  Та все ж основна увага приділена землякам Євгена Ющука - чуйним, добрим та безмежно закоханим у працю. Це люди, з якими автор зростав, учився, працював на рідній землі. Історичні події в книзі супроводжуються архівними фото і світлинами із сімейних альбомів жителів села. На рідкісних знімках - найвідоміші люди Навозу і маловідомі діди - прадіди. На кожній сторінці - історія роду та пам'ять поколінь, неоціненний спадок для нащадків.
  Презентація відбулася в рамках літературно - мистецької вітальні "Світ прекрасного" для працівників бібліотек - філій району.

Немає коментарів:

Дописати коментар