четвер, 15 березня 2012 р.

Книги - рекордсмени

   Книга - одне з найбільших чудес, створене людиною. З тих пір, як люди навчилися писати, всю свою  мудрість вони довірили книгам. Книги відкривають нам світ, допомагають уявити минуле, заглянути в майбутнє. 
   Все почалося із нашого конкурсу "Найноворічніша бібліотека", коли одну із ялинок прикрасили мініатюрними книгами. Так ми звернули увагу на наші найменші, найбільші, найгрубші та найстаріші книги фонду. Ці книжки-рекордсмени і надихнули відділ обслуговування на оформлення однойменної виставки. 
  Найбільшу увагу привертає до себе, звичайно, велетень серед наших книжок - "Національний атлас України" (видавництво Державне науково-виробниче підприємство "Картографія" 2007 рік). Але і мініатюри не поступаються за своїм змістом . Коли придивитись, то найменші книжечки мають стільки незвіданного: ніколи не повіриш, що в такій крихітці стільки інформації. Серед самих маленьких вирізняється "Кобзар" Тараса Шевченка; "Рідна мати моя: вінок матері з українських пісень та віршів"( видавництво художньої літератури "Дніпро"); збірка поезій "Мелодія" Олександра Білаша; "Веселі опуси" Костя Волиняки.
   Книжки будь-якого розміру поруч із нами.  Хороша книга - щирий друг та порадник, вона збагачує розум, формує душу. Шануйте її, друзі, любіть та бережіть, адже в неї  вкладено працю багатьох людей!

      

Немає коментарів:

Дописати коментар