вівторок, 20 березня 2012 р.

"Є ще корінь і дух мій у слові..."


    Напередодні Всесвітнього дня поезії в рамках літературно-мистецької вітальні "Світ прекрасного" центральної районної бібліотеки відбулася зустріч з письменником-ювіляром Василем Геєм. Учасниками зустрічі стали студенти І вет. "Б" курсу Рожищенського коледжу ЛНУВМ та БТ імені Гжицького, викладач української літератури Світлана Федчик, працівник читального залу коледжу Наталя Грушко та бібліотекарі  райцентру.
    Уся творчість Василя Степановича пройнята безмежною любов'ю до отчого краю, вірою в мудрість народу та життєдайну силу рідного слова. Тематика його поезій така багата і розмаїта, як саме життя. Здається, що воно просто перенесено на рядки творів. У цьому найвища майстерність творчості Василя Гея. 
   Суттєвим доповненням до життєвої і творчої долі митця є його громадська діяльність, спрямована на утвердження рідної мови як державної, бережливого ставлення до природи, на підвищення професійного рівня регіонального книговидання.
    Дружня атмосфера сприяла  щирому спілкуванню. Присутні уважно слухали вірші у авторському виконанні, відповідали на запитання мовної вікторини, підготовленої автором. Василь Степанович провів для студентів бліц-урок з культури рідної мови.
     Зустріч закінчилася роздачею автографів та фотосесією з митцем.


                                                                                                           

                   

              

Немає коментарів:

Дописати коментар