суботу, 3 березня 2012 р.

"Історія села, країни і моя"

        Прожиті літа...Швидко летять вони, змінюючи дні один за одним, стрімко зриваючи листки календаря. Добрі справи стають не тягарем, а неоціненним скарбом, що подарований людям. за всі свої прожиті роки. Такий скарб зібрав письменник з села Іванівки Петро Давидович Аврук. Чоловік, який народився і виріс в селі, і наповнений його чудовою красою, заворожений синявою Стохода, щедрістю нив, запахом лісів. Уся творчість поета пройнята безмежною любов'ю до оточуючого краю, вірою в мудрість народу та життєдайну силу рідного слова. 
     Давній друг бібліотеки: поет, краєзнавець, нумізмат подарував нам свою нову прозову книгу "Історія села, країни і моя", яка побачила світ у Луцькому видавництві "Волинські старожитності" у 2011 році.
       Рідний край, дорога батьківська хата, гостинна ласкава оселя. Які близькі і знайомі нам ці слова. Вони входять у нашу свідомість разом з материнською колисковою. Петро Аврук написав більше трьох тисяч віршів! Він збирає їх, наче польові квіти, у великі букети хвилюючої буденності. Напередодні Всесвітнього дня письменника в районній бібліотеці читачі мали змогу ознайомитися з творами минулих років та новою книгою Петра Давидовича.
                                                    


2 коментарі: