четвер, 21 травня 2020 р.

"Кость Шишко - поет, художник, українець"

    
                                  "Ми, українці - не підпільна організація,  ми - Нація!"
                                                                                                                           
                                                                                                                      Кость Шишко 

24 травня нашому земляку поету-шістдесятнику, дисиденту Костю Шишку виповнилося б 80.  Він став одним із тих поетів, на творчість яких влада накладала табу. Адже вже у ті далекі 60-ті поет сміливо заявив: "Ми не підпільна організація. Ми - нація!" Все життя, як колись і Тарас Шевченко, Шишко був під негласним наглядом. Найбільше боліло поету, що йому не давали публікуватися. А писав кожного дня. Його вірші дивували, передавалися із вуст в уста. 
Кость Шишко лишив велику поетичну спадщину. У його творчому доробку вінки сонетів, поеми, гумористичні твори, писанки, акровірші. Вже при вільній Україні з'явилися друком збірки "Сльоза олії золота", "Вибрані вірші", "Вогонь", "Після дощу" (2001), а по смерті поета книга про його творчість "Бард осінньої печалі", також у 2010 році у видавництві "Волинська обласна друкарня" (Луцьк) книга "Писанки". Нині чекають свого часу щоденникові записи поета, акровірші, безконечники... 

З нагоди 80-річного ювілею поета-волинянина Костя Шишка працівники центральної районної бібліотеки підготували книжкову виставку "Кость Шишко - поет, художник, українець"




Немає коментарів:

Дописати коментар