пʼятницю, 17 липня 2020 р.

Книги, які "йдуть у люди"

Письменник, коли пише книгу, сподівається, що читачі її належно оцінять. Але кожен автор володіє певним рівнем майстерності, тому якісь твори читачі сприймають краще, а інші - гірше. Не всякому письменнику вдається втримати увагу читача до останньої сторінки. Чого не скажеш про письменника, журналіста, видавця, нашого земляка - уродженця села Рудка - Козинська Євгена Яковича Хотимчука, який нинішнього року відзначив  45 - річчя творчої діяльності. Його твори не затримуються на книжкових полицях нашої центральної районної бібліотеки,  вони, як кажуть в народі : "йдуть у люди". 
У творчому доробку письменника уже 13 книг. Автор пише про людей і для людей. 94 відсотки історій взяті з життя. І, як говорить сам автор: "Я усі свої твори пропускаю через себе, я цим живу". "Спокута", "Батькова хата" "Суд" "Іду до тебе",  "Рідна мати моя", "Байструк", "Калиновий щем", "Женила  сина Катерина" та інші, висловлюючись бібліотечною термінологією:  постійно "на руках", а за журналом "Люди і долі" у читальному залі бібліотеки - черга.

"Такі книги входять в історію, бо в них усе так ясно і зрозуміло, ніби то тобі особисто розказує якусь історію сільський хлопець біля хати. Але водночас в них така глибока істина, яка завжди провокує на роздуми"; "Коли читаєш Євгена Хотимчука, зустрічаєшся з начебто маленькими людьми з великими трагедіями. Але кожна прочитана річ закінчується на тональності світла", - такими є відгуки про творчість улюбленого письменника.
 У нашій  бібліотеці уже не раз проходили творчі зустрічі з Євгеном Яковичем, під час яких в залі  було "яблуку ніде впасти". Тепла, невимушена обстановка, цікаве і живе спілкування - такі враження залишилися у присутніх після зустрічі з гостем. Дуже хотілося б після завершення карантинних обмежень знову зустрітися з письменником-земляком. Ми впевнені, що знайдеться дуже багато! охочих прийти і поспілкуватися з цим веселим і приємним чоловіком.
А поки, бажаємо Євгену Яковичу Хотимчуку міцного здоров'я, творчого натхнення і бажання писати далі! І до нових зустрічей в Рожищенській центральній районній бібліотеці!

Немає коментарів:

Дописати коментар