понеділок, 6 липня 2020 р.

Рідне місто моє.... Тихе, охайне, спокійне...



Все тут миле і любе мені -

Річка, луг і гаї стоголосі,

І квітучі сади на весні,

І перлистії вранішні роси.

                     Анатолій Вольський


В центральній районній бібліотеці  створена тематична папка "Рожище : минуле і сучасне", де зібрана історія нашого міста, починаючи з першої писемної згадки до сьогодення.


Рожище має багате минуле. Та незважаючи на всі історичні події, місто постійно розвивалось, розбудовувалось.
Тут можна дізнатися чимало цікавих фактів про торгові зв'язки рожищан у минулому, адже наше місто славилося виробами з вовни.  Навіть мікрорайон назвали відповідно - Вовнянка. Однак нині відродити цю галузь не вдається.
Цікаві відомості, що стосуються початку історії освіти - якою була школа ще у довоєнні роки (у 1629 році в Рожищі вже існувала школа), та як змінювалася з часом, історія створення Рожищенського зооветеринарного технікуму.
В місті будуються нові та відроджуються старі занедбані храми. Після тривалого ремонту відкрили дитячо-юнацьку спортивну школу. На центральній площі встановили годинник (сучасний хронометр), фонтан.
Але, звичайно, найбільше багатство нашого краю - його люди - добрі, працьовиті, талановиті, зі складними, трагічними долями, ті, які під страхом смерті рятували євреїв, які пройшли крізь жахіття фашистських концтаборів, які стали жертвами політичних репресій. Про них також можна тут прочитати.
Наше місто з кожним роком стає кращим, бо рожищани - дбайливі господарі, люблять своє місто і намагаються зробити його ще красивішим, привабливішим.

По завершенні карантинних обмежень запрошуємо до нас у бібліотеку для знайомства із цікавою історією рідного міста.

Немає коментарів:

Дописати коментар