понеділок, 7 вересня 2020 р.

Нові! Особливі! Цікаві!

  Під такою назвою у центральній районній бібліотеці відбулась година книголюба.
   Читачі знайомились з новими книгами, спілкувались, обмінювались думками про прочитане.
 Завдяки новим надходженням ми маємо можливість запропонувати різноманітний репертуар літератури.
    Запрошуємо усіх, кому цікава книга, хто хоче ближче познайомитись з новими виданнями, до бібліотеки!                

Ростислав Семків. Як читати класиків
Автор веде непростим, проте цікавим шляхом: через різні жанри та творчість відомих письменників - від Олександра Дюма та Еміля Золя до Вірджинії Вулф та Джона Толкіна. За час подорожі читач навчиться розуміти книжки краще: вловлювати неочевидні сенси і зв'язки між текстами, отримувати задоволення від складного письма і , врешті, виробляти власні стратегії читання.                                                                   
Ростислав Семків. Як писали класики
Автор зібрав ряд есеїв про видатних класиків двадцятого століття, їхні біографії, шлях до визнання та практичні поради для літераторів-початківців. Уявіть, підходить до Вас Агата Крісті і розповідає, як їй пишеться. Або Умберто Еко радить, яким має бути хороший текст. А потім і Рей Бредбері, і Мілан Кундера, і Маріо Варгас Льйоса з Куртом Воннегутом... І всі радо діляться досвідом та літературною майстерністю.

Наталія Гурницька. Баргяний колір вічності
У Львові сучасному, Львові передвоєнному і Львові часів Другої світової війни відбуваються драматичні події, народжуються родинні таємниці й перетинаються долі героїв цього роману. Ірена - юна наївна гімназистка із заможної родини. Доля дарує їй трагічне кохання, яке вривається в її спокійне життя вихором перших глибоких почуттів, сильних емоцій та чуттєвих насолод. Життя кидає Ірену в лихоліття війни, жорна сталінських репресій і на заслання в Казахстан. Яку ціну доведеться заплатити дівчині за своє життя? Чи зуміє вона вистояти, не зламатися і зберегти у собі світло добра й любові? 
 
 
Дарина Гнатко. Притулок семи вітрів
 Лиха вдача була у пана Яна Давидова. Мав він слабкість до власних кріпачок. Не втаїлося це від дружини його - пані - Маришки. Невдовзі кріпачку, що була таємною пристрастю пана, знайшли загризеною панськими псами. Казали, що то справа рук пані Маришки. Утім, сама жінка незабаром померла за дивних обставин. Минув час, та нащадкам Давидових немов поробили. Спадкоємця Григорія Яновича не оминула батьківська пристрасть до кріпацького дівоцтва. Палазя стала його забороненим коханням. Проте Григорій одружився з донькою заможного генерала, і безмежно закохана дружина невдовзі дізналася про згубну пристрасть чоловіка...
Невже історія повториться знов? І пекельна жага згубить чуже життя? Чи древній маєток "Притулок семи вітрів", що чув стільки плачів та бачив стільки крові, нарешті діждеться, що його господарі стануть щасливими?

Світлана Талан. Де живе свобода
Кохання, що спалахнуло між Віталією та Родіоном було приречене. Вчителька та учень - що тепер люди скажуть? Але ні осуд близьких, ані зневага чужих не спинили почуттів. Та залишатися в цих лабетах було не сила. Закохані наважуються на божевілля - тікати до зони відчуження. Якнайдалі від людей, туди, де вони зможуть збудувати власний химерний рай, відмежований від світу. Але втеча не завжди означає свободу. Бо найстрашніша в'язниця, з якої не можливо втекти - у нас самих ...


Наталія Дурунда. Зрада
Молодій студентці судилося стати найближчою людиною для сусідської п'ятирічної дівчинки Асі, чия мати померла. Батько дитини, хірург Роман Богданов, усвідомлює, що до дівчинки прикіпіла душею не тільки Ася, а й він сам. Марина й Роман одружуються.
П'ятнадцять років по тому. Несподівано у житті Богданових з'являється Гордій - син близького Романового друга Корнія Задорожного. Дві сім'ї прагнуть поєднати дітей: уже дорослу Асю і на сімнадцять років старшого Гордія. Ася щаслива й закохана. Проте Гордій не відповідає їй взаємністю. А все тому, що покохав дружину батькового товариша ... Марину!
Серце молодої жінки розривається. З одного боку - найрідніші люди, яких нізащо не зрадить, з іншого - Гордій... Марина зважується на відчайдушний крок. Чи стане їй сили не перейти межу дозволеного?...

Жанна Куява. Говори, серце, не мовчи
Доля не була прихильною до Віри - ані краси, ані великої родини. Тільки надзвичайний редакторський хист, який допоміг знайти роботу й вижити в голодні дев'яності. Проте жіноче щастя Віра так і не пізнала. Жінка дістає роботу в престижній рекламній агенції та відразу розуміє: працівниці компанії - мовчазні рабині. Їхній начальник Іван Кавунчик - хтивий бабій. І якщо Віра не хоче втратити роботу, має прийняти його умови. Тут усі грають за його правилами. І секретарка Карина, і рекрутерка Олена, і двадцятирічна ейчарка Ксенія, як мріє потрапити до ліжка начальника та яку він чомусь вперто ігнорує. Але ж коли всі мовчать, хтось має заговорити.

Панас Мирний. Хіба ревуть воли, як ясла повні?
Історія про розбійника, почута Панасом Мирним під час однієї з мандрівок Полтавщиною, трансформувалася у глибокий і багатоплановий твір, який став першим зразком епопеї в українській літературі. На сторінках роману перед читачем на тлі суспільно-історичних подій постає цілий калейдоскоп персонажів та їхніх доль. Вони по-різному думають, по-різному шукають своє щастя та влаштовують життя. Динамічний, напружений сюжет, майстерно виписані картини побуту та суспільного життя ХІХ ст., а також проникливий психологізм і філософічність роблять цей твір особливо цікавим та захопливим.

Люко Дашвар.#ГАЛЯБЕЗГОЛОВИ
Благими намірами вимощений шлях до пекла. Галя сповна відчула сенс цього вислову. Її життя перевернулося лише через те, що вона прагнула допомогти іншій людині. Дівчина втратила все: роботу, чоловіка, друзів, віру в людей. Та що, як усе найбільш значуще і неймовірне починає відбуватися з ними саме тоді, коли ми намагаємося видряпатися з пекла? Це непросто, бо людина по-справжньому втрачає голову лише від двох речей: від страху і від кохання. Однак зо робити, коли тебе одночасно накривають і страх, і кохання?...


Зірка Мензатюк. Як я руйнувала імперію
Перша українська повість для підлітків про останні роки радянської імперії. Як жили радянські люди? І чого прагнули? Герої повісті - підлітки, що дружать, сваряться, хуліганять, часом навіть вдаються до чарів, а при тому опиняються у вирі суспільних змін. Читач зрозуміє, чому  були неминучими й наступні потрясіння, що їх зазнала Україна. Чому розвалився Радянський Союз? І - найголовніше- хто його розвалив?



Герберт Веллс. Чарівна крамниця
Пропонована книга знайомить читача з найкращими зразками малої прози Герберта Веллса - відомого англійського письменника-фантаста. Персонажами його оповідань стають люди, у розмірене життя яких вривається щось незвичайне: чи та наукове відкриття, чи то казкові країни, де живуть феї, чи доісторичний птах, що з'являється на безлюдному острові. У цих творах стирається тонка межа між реальністю і людським уявленням про неї, а гумор і легка іронія у поєднанні з химерними сюжетами лише посилюють ефект занурення в нові світи.

О. Генрі. Королі і капуста
О. Генрі - відомий американський письменник, автор чудових гумористичних новел. У житті йому довелося працювати аптекарем, клерком, бухгалтером у банку, продавцем, навіть сидіти у в'язниці. Багатий життєвий досвід став підґрунтям його численних творів, які відрізняє цікавість сюжету, несподіваність розв'язки і добрий гумор. О. Генрі вустами своїх героїв завжди готовий дати пораду щодо вирішення будь-якої проблеми, що пов'язана з людським щастям. Яскравим прикладом оригінального стилю О. Генрі є роман "Королі і капуста", що складається з авантюрно-гумористичних новел, дія яких відбувається в Латинській Америці.

Любов Василів-Базюк "Не вір! Борись за Україну..."
Доля українського народу і боротьба за Самостійну Незалежну Соборну Україну є основною думкою повісті. Герої твору - відважні учасники історичного бою у Гурбах на Волині яким пощастило вижити, самозречено пронести стяг свободи й святої любові до матері-України крізь усі лихоліття і стати правдивими свідками московсько-совєтського терору та геноциду української нації.

Немає коментарів:

Дописати коментар